GO BACK
        TO MENU

        I går havde mia moglie taget svinekoteletter op af fryseren og jagten gik straks ind på en alternativ tilberedning. Jeg havde ligesom fået nok af koteletter i fad med ris til og tænkte på om de mon får koteletter i Italien ?

        Lidt googl’ing ledte dog inspirationen i retning af koteletter i fad med tomatsovs og hjemmelavet pasta til. Opskriften bliver sikkert optimeret hen over tid, men denne her er da en start 😉

        Opskrift

        Du skal bruge følge til 4 portioner:

        • 6 stk svinekoteletter
        • 2 spsk rapsolie
        • smør til stegning
        • 2 store løg
        • 3 fed hvidløg
        • 3 tomater
        • 1 ds flåede tomater
        • 1 spsk tomatkoncentrat
        • 2 dl bouillon, gerne oksekødsbouillon
        • sukker
        • 2 tsk tørret oregano og timian
        • 2 dl creme fraiche, 18%
        • maizena
        • 50g revet ost

        Man starter med at banke koteletterne lidt flade og krydder dem med timian, basilikum og oregano, samt kværnet salt og peber. Herefter brunes de i smør tilsat rapsolie. Læg de brunede koteletter i et ildfast fad og gem stegefedtet til tomatsovsen.

        Hak løg og hvidløg. Steg løgene i stegefedtet fra koteletterne indtil de bliver gyldne, tilsæt herefter de hakkede tomater, kryderierne og laurbærblade. Tomatkoncentrat tilsættes og blandingen svitses. Kom herefter bouillonen og de flåede tomater fra dåse og tilsæt lidt sukker. De flåede tomater hakkes groft med en paletkniv inden tomatsovsen jævnes med creme fraiche rørt op med lidt maizena. Til sidst smages sovsen til.

        Den færdige tomat sovs hældes over koteletterne i fadet, som toppes med revet ost. Læg låg over fadet eller dæk det med staniol og sæt det i en forvarmet ovn på 180 grader nederste i oven. Efter en time i ovnen fjernes låg/staniol og retten får yderligere 15-20 minutter.

        Serveres med hjemmelavet pasta og frisk revet parmesan.

        Buon Appetito !

        0 COMMENTS

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *