GO BACK
        TO MENU

        Udover italiensk kogekunst, så er jeg faktisk også ret vild med min Weber grill, og hvorfor ikke kombinere disse to store interesser.

        Ofte når vi grill’er skal vi have en hovedret som tager lidt tid, så kan man jo lige så godt bruge tiden til en lækker italiensk forret; Bruscetto. Bruscetto er typisk skiver af flutes eller brød, penslet med olivenolie, ristet og anrettet med hakkede tomater (pomodori) ovenpå.

        Vi har prøvet forskellige varianter; tomatmix, mozzarella ost, italiensk lufttørret skinke (prosciutto) med parmasan, m.fl. Men vi ender som regel følgende varianter:

        Tomatmix

        Hak tomaterne mellemfint og lad dem dryppe af i en si, Bruscetta’er skal jo ikke være våde, men gerne knastørre.Hak herefter basilikum og persille meget fint og kom den i en lille røreskål. Hak de soltørrede tomater og kom dem i skålen. Hak tilsidst hvidløg meget fint og kom den i røreskølen sammen med de afdryppede tomater. Alle ingredienser røres sammen med tilpas olivenolie, tilpas således massen holder pænt sammen, men den skal jo ikke svømme i olie. Krydr med salt og peber direkte fra kværnen.Så er tomatmix’en klar til grill’en. Det skal du bruge:2-3 tomater, gerne kødfulde
        3-4 soltørrrede tomater
        1 fed hvidløg
        1 spsk. friskhakket basilikum
        1 spsk. friskhakket persille
        Olivenolie, gerne Molini
        Friskkvernet salt og peber

        Prosciutto med Parmigiano Reggiano

        Skær 3-4 skiver Prosciutto, de vakuumpakkede skiveskårede duer ikke, da de skåret alt for tyndt. Køb istedet en hel Prosciutto skinke, sælges også i 1/4 dele. En hel skinke (eller en 1/4 del) er også dejlig at have i køleskabet 🙂
        Evt. fedt fjernes fra skiverne, som hakkes meget fint og kommes i en lille røreskål.Hak herefter basilikum og persille meget fint og kom dem i røreskålen. Hak tilsidst parmasan osten (Parmigiano Reggiano) meget fint og kom det i skølen. Alle ingredienser røres sammen med tilpas olivenolie. Igen her skal det ikke svømme i olie, men det er vigtig at massen hænger sammen, så der skal nok bruge lidt mere olie end tilfældet med tomaterne. Krydr med peber direkte fra kværnen, men undlad salt, da Prosciutto jo er saltet i forvejen.
        Det skal du bruge:3-4 skiver prosciutto
        50g Parmigiano Reggiano
        1 spsk. friskhakket basilikum
        1 spsk. friskhakket persille
        Olivenolie, gerne Molini
        Friskkvernet peber

        Ved grill’en

        Alle slags grill kan bruges, men jeg sværger til Weber. Det vigtige er blot at man har en side med direkte varme (kul) og en side med indirekte varme (drypbakken).

        Skær flutes eller brød i skiver og pensel den ende side med olivenolie, gerne Monini. Pas på ikke at bruge for meget olie.
        Skiverne ristet med oliesiden nedad over den direkte varme, men pas på – de skal nok kun  have 15-30 sek. Skiverne flyttes til den indirekte side med den ristede side opad. Herefter toppes skiverne med fyldet og varmes ca. 4 min under låg (hvis du har en Weber). De er færdige når parmasan osten begynder at smelte.

        buono appetito !

        7 COMMENTS

        Ciao Lisbeth
        Ja, stavefejl dem er vi gode til…og grammatiske fejl er vi også gode til, men skidt den italienske mad er jo bellissimo….
        Emilia Romangna…vi var i Rimini forrige sommer – en dejlig ferie.
        Vi tilberedte bl.a. en dejlig osso-buco med friske tomater o.s.v i vores lille camping-køkken.
        Jeg vil da gerne have inspiration i køkkenet måske til en helt traditionel egnsret….gode forslag modtages med glæde….

        Hej Inge og Anders

        Nu skriver jeg igen 🙂 Skøn side I har lavet! Det er ikke sidste gang I hører fra mig. Min dejlige Italienske mand Har og set siden og synes den er rigtig flot – men men han faldt over nogle stavefejl under vejs. Skulle hilse at sige dernede fra at hvis I savner opskrifter fra Emilia Romangna området så står han gerne til dispotion.
        BUON APPETITO PER TUTTI E SALUTI DA lIESBETH É STEFANO

        Hej Karen

        Tak for de smukke ord. Ja, som det jo er nævnt i et andet indlæg er vi lige startet på HF Italiensk. Et supersprog selvom vi ligenu er på absolut begynderniveau.

        Men det kunne skam være rigtig dejligt med hjælp i ny og næ omkring la lingua italiana.

        Arrivederci!
        /Anders

        Bruschetta/bruschette ai/con pomodori e prosciutto.

        Smuk blog ellers – hvis I har brug for hjælp con la lingua italiana eller med italiensk kogekunst, så vil jeg gerne hjælpe 🙂

        Tanti saluti

        Karenglad

        Ovra, Nu må jeg ha fundet mig en Weber, jeg kan jo faktisk ik leve uden den, alle omkring mig kokkerer koket på deres Weber dyr. Sidder faktisk og er lidt ked over at silvan ik har døgnåbent, for jeres bruschetta´er ser ganske fortrinlige ud.

        Fortsat god weekend og tak for kigget!

        Tak for de skønne roser 🙂 og linket fra din inspirerende blog.

        Jeg må hellere få sat en blogroll op, så vi kan linke tilbage til dig.

        Ciao!
        /Anders

        Hold da op hver har I en SKØN side her!! 🙂 Håber at det er ok hvis jeg linker til Jer i min blogroll?

        Keep up the good work 🙂

        Mange hilsner
        Birthe/Newyorkerbyheart

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *