Bruscette con i pomodori ed i prosciutto

img_5299

Udover italiensk kogekunst, så er jeg faktisk også ret vild med min Weber grill, og hvorfor ikke kombinere disse to store interesser.

Ofte når vi grill’er skal vi have en hovedret som tager lidt tid, så kan man jo lige så godt bruge tiden til en lækker italiensk forret; Bruscetto. Bruscetto er typisk skiver af flutes eller brød, penslet med olivenolie, ristet og anrettet med hakkede tomater (pomodori) ovenpå.

Vi har prøvet forskellige varianter; tomatmix, mozzarella ost, italiensk lufttørret skinke (prosciutto) med parmasan, m.fl. Men vi ender som regel følgende varianter:

Tomatmix

Hak tomaterne mellemfint og lad dem dryppe af i en si, Bruscetta’er skal jo ikke være våde, men gerne knastørre.Hak herefter basilikum og persille meget fint og kom den i en lille røreskål. Hak de soltørrede tomater og kom dem i skålen. Hak tilsidst hvidløg meget fint og kom den i røreskølen sammen med de afdryppede tomater. Alle ingredienser røres sammen med tilpas olivenolie, tilpas således massen holder pænt sammen, men den skal jo ikke svømme i olie. Krydr med salt og peber direkte fra kværnen.Så er tomatmix’en klar til grill’en. Det skal du bruge:2-3 tomater, gerne kødfulde
3-4 soltørrrede tomater
1 fed hvidløg
1 spsk. friskhakket basilikum
1 spsk. friskhakket persille
Olivenolie, gerne Molini
Friskkvernet salt og peber

Prosciutto med Parmigiano Reggiano

Skær 3-4 skiver Prosciutto, de vakuumpakkede skiveskårede duer ikke, da de skåret alt for tyndt. Køb istedet en hel Prosciutto skinke, sælges også i 1/4 dele. En hel skinke (eller en 1/4 del) er også dejlig at have i køleskabet 🙂
Evt. fedt fjernes fra skiverne, som hakkes meget fint og kommes i en lille røreskål.Hak herefter basilikum og persille meget fint og kom dem i røreskålen. Hak tilsidst parmasan osten (Parmigiano Reggiano) meget fint og kom det i skølen. Alle ingredienser røres sammen med tilpas olivenolie. Igen her skal det ikke svømme i olie, men det er vigtig at massen hænger sammen, så der skal nok bruge lidt mere olie end tilfældet med tomaterne. Krydr med peber direkte fra kværnen, men undlad salt, da Prosciutto jo er saltet i forvejen.
Det skal du bruge:3-4 skiver prosciutto
50g Parmigiano Reggiano
1 spsk. friskhakket basilikum
1 spsk. friskhakket persille
Olivenolie, gerne Molini
Friskkvernet peber

Ved grill’en

Alle slags grill kan bruges, men jeg sværger til Weber. Det vigtige er blot at man har en side med direkte varme (kul) og en side med indirekte varme (drypbakken).

Skær flutes eller brød i skiver og pensel den ende side med olivenolie, gerne Monini. Pas på ikke at bruge for meget olie.
Skiverne ristet med oliesiden nedad over den direkte varme, men pas på – de skal nok kun  have 15-30 sek. Skiverne flyttes til den indirekte side med den ristede side opad. Herefter toppes skiverne med fyldet og varmes ca. 4 min under låg (hvis du har en Weber). De er færdige når parmasan osten begynder at smelte.

buono appetito !