GO BACK
        TO MENU

        Fra vores ferie til Italien i sommers havde vi på anbefaling af Charlotte Sylvestersen hjembragt et sæt Caccavelle. Det er et sæt med 4 små lerkrukker og 4 stk Caccavelle pasta “både”. Det skulle prøves i dag, men vi har endnu ikke fundet ud af om man kan købe disse Caccavelli pasta i Danmark. Spændende om dette ret bliver en one-timer.

        Dagen var startet godt med Bruschette på Weber’en – der var bare gået for lang tid siden vi sidst havde lavet disse små brød med tomat og prosciutto toppings. Så trods det dårlige vejr blev der også lige tid til en snack midt eftermiddag.

        Nå tilbage på sporet – Caccavelle opskriften er kraftig inspireret af en italiensk opskriftsamling / madblog; Giallo Zafferano. Men vi havde naturligvis ikke det hele, så den blev lige tilpasset lidt undervejs;

        La Ricetta

        • 4 stk Caccavelle 
        • 500g hakket oksekød
        • 1 løg
        • 2 fed hvidløg
        • 1 glas vino rosso
        • 1 liter hjemmelavet tomatsauce
        • 200g Mozzarella
        • 200g Ricotta
        Man starter med at koge Caccavelle’erne ved svag varme i 10 minutter – formen skal jo helst være intakt bagefter.

        Løg og hvidløg hakkes fint og svitses herefter på panden til de er gyldne. Oksekødet tilsættes og brunes – gerne i nogle halvstore klumper. Rødvinen tilsættes for at give smag og vores rest af tomat-topping fra Bruschette tidligere på dagen røg også lige med 🙂

        Tomatsaucen er vores hjemmelavede, men man kan også lave af svitsede løg, flåede tomater, hvidløg, rødvin, osv. Caccavelle’erne lægges i de små lerfade skal man ligge lægge et par skefulde tomatsaucen i bunden så de ikke brænder fast. Herefter lægges Caccavelle’er i og igen en skefuld tomatsaucen indeni Caccavelle’n. Herefter lægges stykker af Ricotta osten i og kødblandingen lægges oveni. Caccavelle’erne toppes med stykker af Mozzarella osten ogtomatsaucen til sidst, så det dækker det hele.

        Caccavelle’erne skal have ca- 35 min i ovnen på 200 grader. De serveres med friskrevet Parmigiano Reggiano på toppen.

        De smagte rigtig godt, så nu går jagten bare ind på en spaghetti forhandler i Danmark, som sælger Caccavelle 🙂

        3 COMMENTS

        prøv hos Fusilli i Waves (2670 Greve), mener jeg så nogle sidst jeg var der.

        Tak for hint’et, Morten. Næste gang jeg er på Sjælland skal jeg helt sikkert forbi Greve 🙂

        Har lige været forbi Fusilli i dag. En kasse med 4 lerkrukker og pasta koster 200,-

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *