Cannelloni agli spinaci e mozzarella

Cannelloni agli spinaci e mozzarella

Når man er udearbejdende 4-5 dage om ugen ser Mia Moglie frem til at jeg kommer hjem. Selvfølgelig af savn, men også pga. min hjemmelavede pasta 🙂
Denne weekend blev der endnu engang bestilt pasta hos Il Padre og efter mere end 5 år med hjemmelavet pasta i lange baner, er jeg begyndt at udfordre mig selv en smule med bl.a. Ravioli og denne gang kastede jeg mig over en gang Cannelloni.

Jeg er ret vild med kogebøgerne fra Moderne Mamma og faldt over retten Cannelloni agli spinaci e mozzarella. Hmm, tænk at man frivilligt laver en ret med spinat, når man er vokset op med Skipper Skræk 😉
Cannelloni’erne udgjorde Primi Piatti i en større menu, men de kan sagtens indgå som tilbehør til en hovedret med et godt stykke kød til.

Opskrift

Opskriften er hentet fra kogebogen Moderne Mamma i en fart – et must i ethvert wanabee italiano køkken 🙂 Jeg har tilpasset opskriften med hjemmelavede pastaplader, det er bare så meget mere lækkert med helt frisk pasta, fremfor noget pasta fra køledisken lavet for flere uger siden …..

Udover pastaplader skal du bruge følgende til 4 personer:

  • 500g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 250g mozzarella
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. olivenolie
  • friskrevet parmasan indtil du bliver flov
  • oregano, helst frisk
  • lidt revet muskatnød
  • salt

Pastadejen laves først og opskriften på denne kan findes her. Den må gerne ligge og trække en time eller to i køleskabet, så start med den.

AndersDahl-151127-184957-5963
Mens pastadejen hviler skal spinaten nippes, altså stilken fjernes fra bladene. Denne operation kan godt tage en en halv time, men det er et vældigt medidativ arbejde, så det er ikke så slemt. Når spinaten er nippet, skylles den og dampes i en sautepande med låg eller i en gryde i ca. 5 minutter. Husk at vende spinaten med jævne mellemrum. Lad spinaten dryppe af på en viskestykke og riv lidt muskatnød over spinaten.
Tomatsaucen laves af hakkede hvidløg, som svitses i olivenolie på en pande. Når de har fået nok tilsættes tomatpuré og de hakkede flåede tomat. Der krydres med oregano og lad derefter saucen simre i 15-20 minutter ved svag vame.
Herefter hakkes mozzarella’en i små stykker og blandes med spinaten.

AndersDahl-151127-193109-5967
Pastadejen rulles ud i tynde baner. Når jeg laver spaghetti og fettuccine bliver dejen rullet ud på tykkelse nr. 5 og ravioli laver jeg på nr. 7. Pastapladerne blev rullet ud på nr. 6, som jeg synes passer i tykkelsen, men prøv dig frem. Når pastadejen er rullet ud skæres dejen i stykker på ca. 10×10 cm, som rulles til små “rør” med fyldet. Rørene lægges i et ildfast fad, hvor halvdelen af tomatsaucen er bredt ud i fadet og resten fordeles over rørene, når disse er lagt i fadet. Tilslut rives frisk parmesan ost over indtil man bliver flov 😉

Retten skal have ca. 20 minutter ved 200 grader i ovnen.

AndersDahl-151127-193647-5971

Retten faldt i god jord hos den øvrige familie, selv hos Jonathan, men han er jo heller ikke vokset op med Skipper Skræk 😀