GO BACK
        TO MENU

        At vi og specielt teenageren er helt vilde med Melanzana alla Parmigiana kan vist ikke komme som nogen overraskelse for de trofaste læsere af blog’en. De sidste mange gange har vi fået Grazia Mirabelli’s fantastiske ret sammen med hjemmelavet pasta, men i dag skulle vi prøve den sammen med Nikolaj Kirk’s Karamelliserede kartofler med Balsamicoeddike. Det lyder sgu’ da lidt italiensk, ikke 😉 Om ikke andet så mødes italiensk og dansk madkultur på denne skønne påskedags aften.

        Melanzana alla Parmigaina har vi beskrevet vidt og bredt, så vi springer straks videre til Nikolaj’s skønne karamelliserede kartofler. Opskriften er hentet fra Nikolaj’s bog; Hverdagsmad, side 134.

         

         

         

        Til 6-8 personer skal man bruge

        • 1,5 kg kartofler, gerne små
        • 200g smør (rigelig smør, sagde han…)
        • 3 rødløg
        • 3 fed hvidløg
        • 200ml balsamicoeddike
        • 4 kviste timian

        Vask og tør kartoflerne og del dem hver i 2-3 skiver. Smelt smøret i en stor pande og rist kartoflerne heri, så de bliver gyldne på begge sider. Tilsæt rødløg og hvidløg og rist videre. Når det hele har fået farve, hældes eddike på og bringes i kog. Når eddiken er kogt halvt ind, hældes det hele over i et ildfast fad, som dækkes med folie.

        Retten bages i 15 min ved 200 grader. Fjern folien og bag yderligere i 20-30 min, Kartoflerne skal nu have suget al eddiken og være let sprøde. Pluk timian og drys over inden servering

        De karamelliserde kartofler smager supergodt og kan også laves i weber-grill’en, som vi nogle gange gør. I dag fik vi oksemedalioner til, som var marineret og stegt på vores Weber Baby-Q gas-grill – ja, nogle gange skal det bare gå hurtigt 😉

        Kartoflerne er måske ikke særlig italienske, men de gik nu meget godt i spænd med Melanzana’n, sååå Buon Appetito !!!

        0 COMMENTS

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *