GALLERIES
        GO BACK
        TO MENU

        Vi har tidligere skrevet omkring vores favorit-spise; Pasta e pesto, som er frisk italiensk pasta (gerne fettuccini) vendt i hjemmelavet pesto. Det smager bare himmelsk 😉

        Sådan gør man !

        Man tager alle bladene af Basilikum’et og kommer disse i en blender. Derefter tilsættes pinjekerner, hvidløg og konge-osten. Husk at brække osten i små stykker. Tilslut tilsættes halvdelen af olivenolien og blenderen startes. Mens der blendes, tilsættes olie indtil man har fået den konsistens man ønsker. Husk at der skal blendes i så kort tid som muligt – jo længere tid, jo finere bliver Pesto’en.Pesto’en smages til med lime-saft, samt salt og peber.

        Det skal du bruge:

        • Et bundt Basilikum
        • Et brev Pinjekerner, 65g
        • 100g Parmigiano Reggiano
        • 2 fed hvidløg
        • 1,5 dl olivenolie, evt. mere
        • Lime saft
        • Salt & peber
        8 COMMENTS

        […] traditionel Pesto Genovese er jo baseret på Basilikum, Pinjekerner og Parmigiano, men hjemmedyrket basilikum har jo sin […]

        @ Anders: Mange tak 🙂 så vil jeg forsøge mig med det

        Jeg synes, at kunne huske at man kan fryse hjemmelavet pesto – jeg ved ikke hvordan det opfører sig efter at have været frosset – men jeg tænkte, at hvis man frøs det i de gammeldags isterningebakker, så kunne de bruges som en slags italienske bouillonterninger i div. sovse, gryderetter osv.

        @Maria: Jeg har endnu ikke prøvet at fryse basilikum, men vil sikkert prøve det i år, da vi har i overflod i vores drivhus. Når vi fryse persille hakker vi persillen og fylder disse i engangs-snapseglas med staniol over. Jeg vil nok bruge samme fremgangsmåde.

        Jeg har en gigantisk basilikum – skal det andet en skylles hvis det skal fryses??

        Nu er det jo snart ved at være forår, så jeg kan anbefale at få sået en stor potte med basilikum (i marts) i en vindueskarm, og så stille den ud i drivhuset så snart det bliver over 12 grader derude.
        Sørg for godt med vand og gødning, så får man powerbasilikum, som slår alt købekrydderi af banen, og der er rigeligt af den, både til pesto og til fryseren til vinter.

        Haha, Anders. Sikke en helligbrøde 😉 Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende …

        Anders Rostgaard Bystrup

        Hvad sker der så hvis du propper pesto i espresso-kogeren og sætter tryk på?

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *