GO BACK
    TO MENU

    Her i sommerferien har jeg rigtig tid til at ekselere i køkkenet og fandt inspiration i Hanne Bloch’s nye italienske kogebog, som jeg gav fruen i juni-måned. Fruen samler nemlig på kogebøger og en stor del af dem koncenterer sig om italiensk kogekunst.

    Dagens udfordring var Involtini con salvie e pancette, eller på godt jysk: Farspakker med salvie. Det er tale om en slags frikadeller, hvor man former 8 flade bøffer af farsen og på halvdelen lægger ost og salvie. Efterfølgende lægges “låget” på (de restende fire flade bøffer) og hver af de fire sanwich’es pakkes ind i pancetta og snøres med kødsnor.

    Da farspakkerne skal stege ca. 20 min. på panden besluttede jeg mig for at bruge mozzarella, det smelter ikke så hurtigt som en dansk ost. En Picorino vil også kunne bruges her. Pancettaen koster bare kassen i Danmark og vi har i mange situationer erstattet Pancetta med Prosciutto. Prosciutto, eller tørret skinke, kan købes i 1/4-del stykker til billig penge i ex. Metro. Salvie-bladene skal lige have et hurtigt opkog inden de bruges.

    Den store test kom, da vores 13-årige søn skulle smage dem. Jeg var lidt i tvivl om de hele salvie-blade ville glide ned, men han var ret vild med dem og spise halvdelen af “pakkerne”. Så de var vist godkendt.

    Opskriften er på side 145 i Hannes skønne kogebog.

    buono appetito !

    ONE COMMENT

    Hejsa.
    Vi skal holde en fest i januar, hvor temaet er Italien. Vi bor i Tønder, er der nogen af Jer, som kender en italiensk kok, eller en anden som elsker italiensk mad, som evt. har lyst til at hjælpe os med maden – vi bliver ca. 80 pers. Festen holdes et lokale, hvor der er fuld industrikøkken.
    Håber at høre fra Jer!

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *