GO BACK
        TO MENU

        Den anden dag sad mia moglie bella og bladrede igennem nogle af vores Moderne Mamma kogebøger (nogle af vores favoritter) og hun faldt over nogle fyldte kalveruller: “Har vi egentlig ikke lavet dem før ?”, spurgte hun.

        Viva Italia er udover, at være en italiensk inspireret blog for vores læsere også vores eget store opslagsværk / dagbog, hvor mange af vores oplevelser og favoritretter gennem tiderne er beskrevet. En gennemgribende søgning på bloggen viste desværre kun et enkelt billede af kalverullerne i anden sammenhæng. Jeg husker dog at de var ganske gode, så jeg satte mig for, at lave kalverullerne et par dage senere og samtidig give retten det blog indlæg, som de fortjener.
        Retten måtte dog udsættes nogle dage, for når man er bosat i udkantsdanmark, så er det ganske svært at finde Ricotta. Men efter nogle dage havde Kvickly fået det på lager igen ….

        Det skal du bruge

        • 4 kalveschnitzler
        • 80g brødkrummer
        • 2 æggeblomme
        • 250g ricotta
        • 250g hakket svinekød
        • 3 spsk friskrevet parmesan
        • 1 kvist rosmarin
        • 1 dl hvidvin
        • 1 dl mælk
        • 1 dl hvedemel
        • Lidt smør og olie til stegning
        • Salt og peber

        Tilberedning

        Man starter med at bløde brødkrummerne fra det daggamle brød op i mælken, mens man skærer 4 skiver prosciutto, færdigskåret prosciutto kan også bruges. Den italienske skinke skæres i små tern og blandes med det hakkede svinekød, ricotta, friskrevet parmesan og æggeblommerne. Mælken presses ud af brødkrummerne og tilsættes. Blandingen røres godt sammen og krydres med finthakket rosmarin, salt og peber.

        Kalveschnitzlerne klargøres ved at banke dem flade med en kødhammer eller lignende. Rullerne laves ved at lægge en skive prosciutto på hver kalveschnitzel, placere en god skefuld af blandingen ovenpå og rulle schnitzlen omkring blanding, som herefter fæstnes med en kødnål eller en tandstik.
        Kalverullerne vendes i mel og brunes hurtigt på panden i smør og olie. Når de er gyldne tilsættes hvidvin og de simrer under låg i ca. 15-20 minutter.

        De kan serveres med salat og brød, som vi gjorde, da der er ret meget kød i retten. Vores salat var blot lidt hjertesalat tilsat vores semi-dry tomater og lidt friskskåret parmasan. Brødet er left overs fra dagen før, hvor vi har skåret et Il Fornaio brød i skiver, penslet dem med olie og ristet hurtigt på Weber’en. De smager fantastisk.

        Eftermælet

        I vores familie har vi det med at optimere vores retter løbende og i efterkritikken blev vi enige om at kalverullerne nok ikke skal vendes i mel næste gang – det gør ikke noget godt for retten, så man ikke skal bruge hvidvin og stegefedt til en sauce.

        Men alt i alt en supergod ret, som vi helt sikkert laver igen. Specielt kødblandingen med ricotta og parmesan smagte rigtig lækker og bliver sikker anvendt i anden sammenhæng 🙂

        0 COMMENTS

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *