GO BACK
        TO MENU

        Forleden lavede mia moglie bella nogle fantastiske små italiensk inspirerede frikadeller hun havde set i et dameblad. Det smagte himmelsk, specielt sammen med min hjemmelavede Fettucchine con Pesto Genovese.

        Frikadellerne (Polpette på italiensk) er lavet på en halv-hæftig ingrediens-liste, men fortvivl ej – det er ikke så slemt når først man kommer igang …

        La Ricette

        Du skal buge følgende:

        • 500g hakket oksekød
        • 1 lille håndfuld pinjekerner
        • 1 mellem stort løg
        • 2 fed hvidløg
        • 1 hånd frisk persille
        • 100g soltørret tomater
        • 2 tsk honningsennep
        • 1 lille dåse tomatkoncentrat
        • salt & peber
        • 1 æg
        • ca. 3 spsk hvedemel
        • 1 spsk basilikum
        • 1 spsk oregano
        • 1 spsk timian
        • olie til stegning
        Sådan gør du:Kom pinjekerner, løg, hvidløg, persille og de soltørrede tomater i en blender eller foodprecessor. Hak dem ret fint (kan også gøres i hånden). Rør blandingen sammen med kødet, og rør sennep, tomatpuré og salt og peber i. Kom ægget i, og rør melet i, lidt af gangen indtil farsen “slipper” skålen. Vend de hakkede og friske (eller tørrede) krydderurter i til sidst. Stil evt. farsen koldt i en halv time.Form farsen til frikadeller, og steg dem i lidt olie. Husk at varmen skal dæmpes efter de er brunet, så frikadellerne ikke bliver for mørke.

        Buon appetito !

        2 COMMENTS

        Uhmm, altså hvor ser det godt ud 🙂

        Mange hilsner
        Birthe

        Tak for kikket, Birthe. Det smagte fantastisk, men der skulle nok have været en tomatsalat, som tilbehør 😉

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *