GO BACK
        TO MENU

        Hverken mia moglie eller undertegnede er professionelle kokke og laver som sådan ikke nye retter ud af det blå. Dog skal det siges at mange af Regina di Cucina‘s retter ændrer karakter over tid, alt efter inspiration og udvalget i køleskabet …

        Vores inspiration kommer typisk fra italienske kogebøger og madblade hjembragt fra det forjættede land, men også fra blogland. For nylig har fruen været forbi en af mande-siderne: Gastomand !!
        Her faldt hun over en kartoffelsalat med Pesto.

        Det er lidt en speciel pesto med tomat, så man kan ikke bare springe over hvor gærdet er lavest og bruge den hjemmelavede Pesto Genovese, man altid har i køleskabet 🙂

        Opskrift

        Husk at denne opskrift er hentet direkte fra Gastromand og dette website er et must-see, hvis man er lige så vilde med køkkenets glæder som os : Se opskriften her.

        Du skal bruge følgende:
        – Kartofler (nye ville være godt nu, da det er sommer)
        – 20 g pinjekerner
        – 10 g soltørrede tomater
        – 10 stk. cherry tomater
        – 60 g revet, frisk parmesanost
        – 2 fed hvidløg (eller efter smag)
        – 1 helt bundt frisk basilikum
        – 1 spsk. sød chilisauce
        – 5 forårsløg
        – 1-1½ dl god olivenolie
        – salt, friskkværnet peber

        Start med at sætte kartofler over i rigeligt saltet vand, evt. lidt koriander frø og et kvist timian, kog dem i 8 minutter, sluk for den og lad dem trække resten af tiden.

        Steg pinjekerne i en lille kasserolle for svag varme, til de tager farve, pas på de ikke brænder på! Brug ikke olie eller fedtstof, de indeholder rigeligt! Det fremhæver smagen. Nu kommer den lette løsning, hvis du har en blender så smid hele molevitten deri, men kun halvdelen af olien. Blend nu stille og roligt, hvor du giver blender nogle små tryk, så kan man blende det hele hvor man beholder struktur, lidt som hvis man grovhakker det i hånden. Jeg synes resultatet bliver lidt så godt. Tilsæt det sidste olien. Konsistensen skal ikke være flydende, men rustik og halvfast. Lad det gerne trække ca. 1 time på køl, men det kan undlades.

        Når kartoflerne er kølet af, skæres de om nødvendigt i mundrette stykker og pestoen vendes deri.

        Retter scorer sikkert ikke mange stjerner på det visuelle udtryk, men det smager fantastisk. Vi fik det sammen med spareribs, som i opskriften fra Gastromand, men det kan egentlig være tilbehør til mange retter.

        Det er helt sikkert ikke sidste gang vi får denne ret 🙂

        0 COMMENTS

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *