GO BACK
        TO MENU

        Napoli har pizza’en, mens Lazio regionen er kendt for deres Spaghetti alla carbonare. Da vi efter vinkøbet på 2. hviledag havde vi god tid, så jeg gik i gang med at lave hjemmelavet pasta med solgule æg. Ja, selv for hønsene betyder solen og varmen en del. Hjemmelavet pasta hernede er markant mere gul end det pasta vi laver der hjemme.

        På vejen hjem fra Zanchi havde vi købt lidt Panchetta til bare €4 for ca. 300g. Rigtig billigt. Derhjemme er panchetta meget svært at skaffe og derfor også urealistisk dyrt.

        La Richetta

        • 2-300g panchetta (bacon eller prosciutto kan også bruges)
        • 100g friskrevet parmesan
        • 3-4 spsk fløde
        • 4 æg
        • 400g spaghetti
        • 2 spsk olie
        • 2 fed hvidløg
        • salt og peber

        Man starter med at skære panchetta’en i små terninger, hvorefter de steges langsomt på panden i olie. Spaghetti eller i vores tilfælde hjemmelavet pasta koges i rigeligt vand.

        Æg, fløde, salt og peber piskes kraftigt til en skummende konsistens, hvorefter halvdelen af parmesan’en tilsættes.

        De spødstegte panchetta terninger tages af panden og holdes varme, mens hvidløg hakkes og dampes let på panden. Vandet hældes fra spaghetti’en, som dryppes godt af inden det hældes ud i panden. Spaghetti vendes hurtigt rundt i fedtstoffet og panden tages herefter af ilden, hvorefter æggemassen tilsættes og blandes hurtigt med spaghetti’en. Det er vigtigt at æggene ikke stivner.

        Inden servering tilsættes panchetta terningerne og resten af parmesan’en serveres ved siden af.

        Retten blev nydt på vores tagterrasse med en kold glas rødvin til i 30 graders varme ved 20-tiden om aftenen. Ja, vi spiste lidt tidligt, men vi skulle jo også nå første EM semifinale mellem Portugal og Spanien på Bar Centrale og hænge ud med de lokale italienere 😉

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *