GO BACK
    TO MENU

    Så har vi endnu engang været til Italiensk på VUC. Nu begynder der at komme kød på og teksterne i Passaparola 1 begynder at skifte fra meget korte sætninger til længere tekster (læs mange sætninger) på italiensk.

    Men det går ikke så hurtigt fremad – nok med stoffet, men knapt så meget med at det hænger ved inde under hjernebarken 🙂 Vi har jo nok helt glemt hvor mange år vi har talt og skrive engelsk og nu betragter det som en selvfølge ….

    Martin, il nostro grande insegnante di lingue, havde i dag et tilbud med fra en ny webservice på internettet:

    Lo studio italiano

    som er et betalingssite (meget billigt), hvor mange kan læse mere om alt det gramatiske i det italienske sprog, men ikke midst så giver Lo Studio italiano en masser lydklip med den korrekte udtale – og for det ikke skal være lyv – også den videnskabelige forklaring på udtalen med ganespalte, lufttryk og das ganze mollevitten. Kig forbi på http://www.lostudioitaliano.com og få den italienske sound på plads.

    Nu mangler vi bare at lære de rullende R – måske Lo studio italiano kan hjælpe med dem.

    2 COMMENTS

    Dejligt at høre at vi ikke er alene med de rullende R’er 🙂 Vi går i Italiensk med nogle sangere og univeristetsuddannede sproglærer, som bare kan det der med de rullende R’er.

    Har været inde på din blog og kan se du arbejder med teknologi ? Det skulle vel ikke være IT ? Vil nemli’ gerne høre fra danske IT-folk i Bella Italia 😉

    /Anders

    Jeg startede også med Passaparola. Det er en god bog med masser af billeder, men jeg syntes at den gramtiske del hænger utroligt meget i den. Så mit råd er at brug lostudioitaliano.com og lær basis grammatikken, ordenligt. Så bliver det også nemmere at læse de mere kompliceret tekster.

    Rulle R lære man aldrig ordenligt, jeg gør ihvertfald ikke, selv ikke efter at have boet 2 år.

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *