Melanzane alla parmigiana

adt-110227-dsc_2562_550x515

Så blev det Grazia Mirabelli’s tur til at få afprøvet sine gode retter i Cucina di Mamma Tollestrup. I aften stod aftenens højdepunkt på Melanzana alla parmigiana med oksebøffer og hjemmelavet spaghetti i frisk basilikum-pesto.

Grazia er en af de 12 italienske mamma’er fra Galbani-bogen, som giver de skønne italienske middagsretter videre til os danskere gennem bogen “moderne Mamma”.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 dåse flåede tomater
  • 125g mozzarella
  • 50g friskrevet Parmigiano
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 bundt basilikumblade
  • Olivenolie
  • Salt & peber

Tilberedning

Skær auberginerne i tynde skiver og steg dem i olivenolie på en grillpande. Dryp dem godt af. Svits et fed hvidløg i olivenolie, tilsat tomater og kog i 15 minutter. Smag til med salt & peber og tilsæt 1/2 tsk sukker.

Placér det første lag aubergine i  et smurt ovnfast fad, fordel et lag af tomatsaucen hen over. Læg derefter et lag af mozzarellaskiver og krydr med salt, basilikum samt parmasan. Start forfra med alle ingredienserne. Gentag indtil alle ingredienserne er brugt op og drys tilsidst med parmasan og basilikum. Bag retten i ovnen ved 220 grader i 15  minutter.

Retten går ganske fint med hjemmelavet pasta vendt i frisklavet pesto og en god bøf til.

Retten var nok en af de bedste italienske middage jeg længe har fået. Utroligt at auberginer kan smage så godt 🙂

Buon Appetitto !