GO BACK
    TO MENU

    150819-noi4-0016

    Så blev det endelig onsdag og dermed premieredag på Filmkavalkaden Grazie Gloria, som jeg har nævnt ganske kort her på bloggen. Jeg var lidt spændt for jeg er jo ikke den højkulturelle type, som har et stramt program af premiere og mingler med de kendte, men igen – jeg må indrømme at jeg er en skabsitaliener og sluger alt italiensk råt, så naturligvis skulle jeg da ind og se hvad dette Grazie Gloria gik ud på og ikke mindst se en fantastisk film om det moderne italien.

    Jeg kom i god tid og fik hilst på de to arrangører udenfor Gloria biografen, som er en lille intim biograf på Rådhuspladsen i København. Indenfor i Cafeen bestilte jeg naturligvis en Espresso, hvor baristaen tydeligvis ikke havde været i Il bel pease, for det var mindst en 3-dobbelt espresso.
    I cafeen emmede det af liv med primært herboende italienere. Jeg sad bare og sugede til mig, nærmest som om jeg stadig var i mit elskede støvleland. Snakken gik lystigt, dog mest på italiensk. Jeg følte nærmest som om jeg var i Picola Italia, selvom det vist ikke er en bydel i København 😉

    NOI 4 er en smuk film om en moderne familie i Rom anno 2014. Altså den fraskilte slags med en arbejdsom og overbeskyttende enlig mor, en nærmest voksen datter, som gør oprør mod sin mor, en teenagesøn med fuld knald på hormonerne, som samtidig gerne vil gøre det godt til eksamen i mellemskolen, og endelig den umulige far (set med kvindeøjne), som typisk italiensk lever livet og pisser eks-konen godt og grundigt af ved enhver lejlighed, når de fraskilte er tvunget til samvær. Samtidig ønsker børnene naturligvis at forældrene finder sammen igen, og selvom de stadig elsker hinanden så slår det også gnister, når de er i samme rum.
    Jo, der er sandelig skruet op for alle stereotyperne, men samtidig utroligt rammende for mange parforhold, ikke blot i Italien, men sandelig også herhjemme. NOI 4 er måske ikke nogen stor film, der vinder guldpalmer, men stadig en fantastisk film, som rammer en dybt i hjertet og en lille tåre på kinden blev det da også til. Jeg synes stadig det er en fantastisk film og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg ser den.

    150819-noi4-0013

    Efter filmen kunne man stille spørgsmål til folkene bag filmen. Ja, man havde skam fløjet italienere ind fra RAI Cinema og ikke mindst den kvindelige skuespiller Lucrezie Guidone, som spiller Emma i filmen, den voksne datter. Publikum skulle lige varmes op før spørgsmålene flød frit og det var ligefør jeg følte mig højkulturel 😉

    Ude i cafeen var der efter filmen dækket op med vin, italiensk antipasti, siciliansk is, m.m. Der var ganske proppet med mennesker, så det var ikke let at mingle. Men det er jo et positivt problem. 150819-noi4-0014Tænk at Grazie Gloria fik udsolgt på først premiereaften. Det er sgu’ flot. De næste syv italienske film skal ihvertfald plottes ind i kalenderen, så regn med at der kommer mere nyt fra den lille biograf på Rådhuspladsen ….

    Fik man ikke set filmen i dag, har man skam chancen igen på mandag kl. 12:00. Den kan klart anbefales.

    2 COMMENTS

    Bosiddende i provinsen er det tyndt med italienske film, så tak for din introduktion af Noi4. Var filmen med engelske undertekster – eller helt usandsynligt, danske?
    vh
    Gert
    Anch’io italofil .-)

    Hej Gert.

    Tak for din kommentar. Ja, italienske film er en mangelvare i provinsen, men måske Øst for Paradis i Århus viser nogen fra tid til anden.
    Filmen og de øvrige i Grazie Gloria kampagnen er med engelske undertekster.

    Jeg har tidligere købt en del italienske film på ibs.it med engelske undertekster. Det er helt klart en mulighed for hungrende italienselskere i provinsen 🙂

    Ci vediamo
    /Anders

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *