Nostre Giro – Torino, bilernes by

150712-ferie-i-italien-1829

Torino kunne egentlig lige så godt hedde Detroit’e, men det klinger vel ikke så godt på italiensk. De fleste danskere er klar over at FIAT kommer fra Torino, men vidste I også at Lancia er født og opvokset i den gamle kongeby i landet ved foden af bjergene ?

150712-ferie-i-italien-1816Far og Søn har naturligvis været på det nationale automobil museum, som selvfølgelig ligger i Torino. Det var en kæmpe oplevelse, når man har lidt benzin i blodet og samtidig er meget historisk interesseret. Jeg anede ikke at der fandtes så mange forskellige bilfabrikker i Torino i starten af det tyvende århundrede. De var jo nærmest spredt ud over hele Torino og hvem husker ikke hedengangne bilmærker som Itala, Bertone, Pininfarina, Abarth …

150712-ferie-i-italien-1820Museet er naturligvis meget fokuseret på de første 30-40 år af bilindustrien hvor der virkelig skete store ting, hvor man kunne se at slagvolumen faldt og ydelsen steg, år for år. Museet er naturligvis også meget koncentreret omkring FIAT, som den helt store kronjuvel i italiensk bilindustri.

Museet er helt klart et besøg værd. Om man skal trække konen eller kæresten med derind må være op til den enkelte, men Inge valgte dog at blive hjemme i lejligheden, ligesom hun heller ikke var med da vi besøgte Ferrari i Maranello eller Mercedes i Stuttgart …

150712-ferie-i-italien-1823

Bilfreaks, stay tuned, for vi skal jo også lige nå det nye Alfa Romeo museum i Arese (Milano) på lørdag inden vores egen Macchina Bellissima sætter kursen mod køligere himmelstrøg.