GO BACK
    TO MENU

    150710-ferie-i-italien-1682

    Det startede egentlig med at Inge sad og kiggede på kort – I ved de kort man kørte efter før der var noget der hed GPS. Inge har altid elsket at følge med på kortet, når vi har kørt sydpå, også selvom Alfa’en og de tidligere bilmærker nærmest kunne ruten over Alperne i blinde …

    Mens hun kiggede på kortet over området omkring Belforte og Radicondoli, hvor vi bor udbrød mia moglie bella pludselig: ”Er der ikke noget med at bynavne med en tyk streg under, er specielt seværdige ?”

    Hun havde fundet byen Volterra små 40km væk og en hurtig Google-søgning viste at denne var blandt de mest seværdige byer i verden. Hold da op, og så lige i vores egen baghave. Egentlig var det meningen, at Volterra blot skulle være et enkelt stop på en længere dagstur i det sydlige Toscana, men efter vi læste mere om byen blev vi hurtigt enige om at målet for vores sidste udflugtsdag i Toscana skulle være Volterra og kun den.

    150710-ferie-i-italien-1756

    Turen til Volterra gik gennem det smukkeste Toscanske landskab og nok meget godt at fotografen denne dag også var chafføren, ellers havde jeg hængt ud af sideruden for at indfange det smukke sceneri. Vi ankom til Volterra kort før frokost og gik gennem byen smukke og smalle stræder. Ingen tvivl om at dette er en turist-magnet og for første gang i næsten en hel uge hørte vi andet end det italienske sprog. Tysk, Fransk, Engelsk og såmænd også Dansk. Det var lige før det blev lidt for turistet efter vores smag.

    Volterra er en meget smuk bjergby midt i Toscana, som blev etableret omkring 800 år før kristi fødsel og var et vigtig centrum for Etruskerne. Volterra var også en vigtig by i Romertiden og senere i op igennem middelalderen og renæssancen.

    150710-ferie-i-italien-1689Efter en lille times trasken rundt i byen fandt vi i en lille sidegade et dejligt lille spisested; Trattorio Il Poggio. Et superhyggeligt sted med en udsøgt betjening. Inge fik en pizza, mens Jonathan og jeg fik en Tagliatelle. Jonathans naturligvis med trøffelsauce, mens jeg fik en kaninragu. Superlækker mad til bare €51 inklusiv dessert og espresso. Jeg begynder at forstå hvordan italienerne kan få råd til at spise så meget ude 😉

    Efter frokosten gik vi over til Duomo di Volterra. Desværre var kirken lukket, men dåbskapellet var åbent, hvor en performancekunstner havde et lysbilledeshow kørende i loftet. Det betød at der var næsten helt mørkt i kapellet og jeg er vist ikke helt højkulturel nok til at fatte budskabet, men at sidde i et ca. 800 år gammelt dåbskapel i mørke har også sine fordele. Kameraet skulle have støtte på begge knæ for at skabe noget brugbart, men helt skidt blev det da ikke 🙂

    150710-ferie-i-italien-1712

    150710-ferie-i-italien-1718Efter kirken delte vi os og så både det romerske teater, Palazzo dei Priori, det etruskiske museum, med mere. Havde man tiden kunne man sikkert bruge flere dage i Volterra og er helt sikkert en besøg værd, hvis ikke det er et must-see.

    Turen hjem til Belforte gik igen gennem det fantastiske Toscanske landskab inden den stod på sidste tur i poolen, oprydning i køleskabet, og pakning af det der nu kan pakkes inden vi i morgen drager nordpå til den gamle kongeby Torino.

    ONE COMMENT

    Super smukke billeder fra en betagende tur og ikke mindst billedet inde fra dåbskapellet er vildt godt 😀

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *