GO BACK
        TO MENU

        Efter en god middag skal man naturligvis nyde en god espresso.

        Espresso’en laver vi på den gammeldags metode. Altså en manuel espresso-kande fra Bella Italia, noget quali kaffe i toppen og ca. 30-45 minutter på komfuret for svag varme. Når man har ventet længe nok og rigtigt skruet forventningerne op, så er kaffen klar !

        Og skal det være rigtig fint, så også gerne med nogle hårde småkager fra Firenze …

        Den flotte (og farverige) espresso-kop fandt jeg i Barcelona’s lufthavn i en rigtig turistfælde af en sourvenir-butik. Flot er den, men kaffen smarger ikke anderledes end i de gamle kopper.

        Måske  skulle man snige sig til at snuppe en lille Grappa til ?

        4 COMMENTS

        Jeg er også lige landet og synes også det er genialt med alt det italienske, som jeg også holder af. Dog mangler jeg et RSS-feed for at kunne få jer på mit feed, så jeg kan se, nye indlæg der?? Men ellers lutter “Thumbs up” 🙂

        Min erfaring er at hvis espresso’en laves for hurtigt (læs: høj varme) så bliver den mere bitter og beesk.

        Det er kunsten at ikke forhaste sig, men kanden skal naturligvis af bluset når der ikke bobler mere kaffe op i topkameret. den skal jo ikke koges tør 😉

        Jeg kører med halv varme indtil den begynder at boble og derefter skruer jeg ned på 1-2 stykker (min kogeplade går til 9).

        Uhm, det lyder lækkert, Inge! Men jeg vidste ikke, at kaffen skal simre i 30-40 minutter … Det bringer mindelser om kantinekaffe, der har stået for længe. Men her må det være noget, der gør nydelsen højere?

        Ciao!

        Har først lige fået øje på jeres blog – og straks indlemmet den i min blogroll, da jeg også er vild med det italienske :o)

        Altid rart at “møde” ligesindede :o)

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *