GO BACK
    TO MENU

    Tirsdagens udflugtsmål var Orta San Giulio, vores ”søsterby” på den anden side af Lago d’Orta. Vi kørte hjemmefra midt formiddag og nåede frem efter knapt en halv times kørsel.

    Inden vi kørte ind til selve byen, slog vi lige en smut op til Sacro Monte, som ligger på bjerget over Orta San Giulio. Sacro Monte, havde vi fået anbefalet af vores egen italiensekspert; Charlotte i Milano – og består af en række kapeller på en bjergskrænt, som skildrer Frans af Assisi’s liv i form af figurer og sceneri.

    Vi nåede ikke alle kapellerne på bjergskrænten, men et utroligt fredfyldt sted, hvor man nemt kunne hygge sig i timevis ….

    Efter turen til Sacro Monte, kørte vi ned til selve byen og smed Alfa’en i parkeringshuset, så vi kunne kigge lidt nærmere på byen, som er en middelalderby med smalle gader, blomsterkummer og vinranker, som solskærm på terrasserne. En utrolig hyggelig by, som dog er lidt turist’et med englændere, tyskere og hollændere, som vader frem og forventer at lokalbefolkningen straks forstår samtlige sprog.

    Jeg synes godt man kan som minimum kan forsøge sig på italiensk og måske efterfølgende slå over i engelsk, hvis det kniber. Det kom sig faktisk til udtryk, da vi skulle have frokost og jeg bestilte maden på italiensk. Den lidt ældre tjernerinde var naturligvis tålmodig med mit italienske, men der kom da et Bellissima retur. Jeg tror faktisk hun var glad for at man forsøgte på hendes eget sprog og i min bog er det da det mindste kan gøre. At forsøge …

    Se flere billeder fra Lago d’Orta

    0 COMMENTS

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *