GO BACK
        TO MENU

        Første hviledag indtraf mandag, hvor vi ville blive i Orte og opleve lidt af vores ferieby inden turen går til Rom i morgen.

        Mandag er jo også arbejdsdag i Italien og vi blev vækket kl. 7 af håndværkerne, som er i gang med at renovere facaden på huset. Sådan er det jo at leve blandt helt almindelige italienere udenfor turistområderne. Man tager det sure med det søde 😉

        I dag skulle vi havde lækker mad eftersom de næste par dage bliver lidt stresset med Rom-besøg m.m. Så turen gik til den lokale købmand og grønthandler nede i Orte Scalo på gå-ben. Vi fandt nogle kalve-ossobuco og købte masser af grøntsager.

        Kæmpe peberfrugter, tomater, fenikel, aubergine, løg, hvidløg og gulerødder. 3,5 kg grøntsager for bare €4. Utrolig billigt.

        La Ricetta

        • 4 kalve ossobuco (vi købte 6)
        • 1,5 kg tomater
        • 1 stor peberfrugt (eller 3 i dansk størrelse)
        • 1 stor fenikel
        • 1 aubergine
        • 5 gulerødder
        • 2 banan-scalotteløg
        • 2-3 fed hvidløg
        • Olivenolie

        Alle grøntsagerne snittes groft og ossobuco skiverne krydres og brunes i en stegegryde i lidt olivenolie. Derefter tages ossobuco’en af gryden og alle grøntsager svitses i gryden indtil grøntsagerne har afgivet væske nok til at ossobuco skiverne kan ”svømme” i retten. Retten skal simre i mindst to timer for at kødet bliver mørt og giver den karakteristiske smag af ossobuco.

        Vi købte et lækker brød som tilbehør. Hernede spiser man jo ofte bare brød til, som man dypper i saucen for at få hele smagen med.

        Ved servering drysses Gremolata over retten

        Gremolata

        Gremolata er en krydderblanding af persille, revet citronskal og hvidløg

        • 1-2 citroner
        • 1 bundt bredbladet persille
        • 2 fed hvidløg

        Skallen på citronerne rives fint i en skål. Persillen hakkes med kniv ganske fint og tilsættes den revet citronskal. Hvidløg hakkes også fint til meget små terninger og tilsættes de øvrige ingredienser i skåles og det blandes godt.

        Gremolata giver en dejlig friskhed til retten, men kan sagtens bruges til mange andre retter også.


         Se flere billeder her

        0 COMMENTS

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *