GO BACK
    TO MENU

    Vi tager turist turene i små doser og onsdag var udset til en slappe af dag. Mia moglie bella fik afsluttet den første bog i løbet af ferien og teenageren kom et skridt videre i FIFA på den bærbare mens jeg slappede af med at skrive dagbog.

    Varmen har det med at stige jo længere vi kommer frem i ferien og heldigvis skal vi i løbet af weekenden køre op til Lago d’Orta, hvor vi skal tilbringe næste uge i Italien.

    Men på anbefaling brugte vi dog eftermiddagen på at køre en smut til Umbrien (der er kun 6.5 km fra Orte) og op til vingården Zanchi af de små kurvede bjergveje nord for Orte. Zanchi, som vi også har smagt derhjemme, laver nogle gode vine og Marco på stedet gav os den helt store forklaring om vinproduktion og de forskellige vines karakteristika. De laver en rigtig god hvidvin, samt en dejlig full-body rødvin.

    Vi smagte 5 forskellige vine og endte med at købe 5 liter Rosato og 5 liter Vino Rosso fra hanen til bare €1,5 per liter. Ja, her har man sin egen 5 liters flaske med og tanker op. Vi gemmer dem nok til kommer hjem, så vi kan mindes den gode Marco og Zanchi.

    Zanchi laver også Grappa og oliven olie, så det blev også lige til en liter af deres bedste olie. Den vil vi nyde med et godt brød og når vi ret ofte laver Insalata di Pomodori ….

    0 COMMENTS

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *