GO BACK
    TO MENU

    Italienske specialiteter kan være svære at opdrive i Danmark, når man bevæger sig lidt udenfor mainstream produkterne, såsom pasta, olivenolie, prosciutto, osv. Specielt, hvis man bor i udkantsdanmark, hvor vi ikke lige har en italiensk købmand rundt om hjørnet.

    Pancetta – en slags bacon, der er saltet og tørret, men ikke røget – kan være meget svær at opdrive i Danmark, og når endelig det lykkedes er det ofte ret dyrt. Panchetta bruges bl.a. i Pasta Carbonara og mange andre italiensk retter. Derudover smager det rigtig godt, så vi køber det hver gang vi er i Italien.

    Inge faldt over en opskrift på Signes Mad, hvor man kan lave sin egen Pancetta, så hvorfor ikke prøve ? Pancetta laves af brystflæsk, så efter at have bestilt 4 kg brystflæsk hos slagteren var det bare om at komme igang 😉 Set i bakspejlet er 4kg noget i overkanten, vi endte med at bruge 1kg, resten har vi smidt i fryseren og bliver det en succes skal resten også laves til Pancetta.

    Opskrift

    Krydderier i morterOpskriften er lånt fra Signes Mad, så giv gerne Signe et besøg på hendes blog, der bugner af mange forskellige madopskrifter.

    1 kg brystflæsk
    50 g brunt sukker
    100 g groft salt
    5 laurbærblade
    1 tsk røget paprika
    Krydderier masseres ind i kødet10 stk. allehånde
    1 tsk enebær
    1 tsk korianderfrø
    1 tsk fennikelfrø

    Alle krydderierne knuses og blandes godt i en morter. Tilsæt herefter sukker, paprika, salt og bland det hele godt sammen. Kødet gøres klar ved at fjerne evt. ben, men købes kødet ved slagteren, så få dem til at tage benene ud. Kødet lægges i en plastpose sammen med krydderiblandingen, som masseres godt ind kødet med fingere. Når kødet ikke kan tage imod flere kydderier drysses resten henover kødet i posen. Luk posen og læg det i køleskabet. Husk at lægge det i et fad, da kødet afgiver væske under saltningen. Posen med kødet skal vendes hver anden dag og lægge på køl i en uge.

    Tørring af PanchettaEfter en uge tages kødet udfra af køleskabet og tages ud af posen og tørres med lidt køkkenrulle, så det ikke er vådt. Undgå at tørre krydderierne af, det skal blot “duppes”. Lav et hul i kødet, så det kan hænges op i en snor. Kødet skal hænge i 10-14 dage en tørt sted, hvor der ikke kan kommer fluer og andre insekter til. Vi lavede et tunnelrør af noget tyl og hegnstråd, det virker ganske godt. Husk at sætte en spand under kødet, da det drypper lidt den første dags tid.

    Nu venter vi bare en 10-12 dage på at vores første Pancetta er tørret færdig, så må vi se om det bliver lige så godt som det vi køber i Italien 🙂

    Kig forbi igen om en 14 dages tid, så fortæller vi mere om, hvordan det gik med tørringen af kødet, men det tegner allerde godt. Kødet er tilpas hårdt og dufter godt.

    4 COMMENTS

    Hvordan blev den? Ville man kunne snøre den sammen til en pølse, så man kan skære de der runde skiver af den? Evt lidt længere salte/tørretid så?

    Hej Anders,

    Er lidt spændt på resultatet, da jeg overvejer selv at forsøge…

    MVH
    Brian

    Mums hvor ser det bare lækkert ud og egentlig er det jo ret let at lave, hvis man har lidt tålmodighed. 😀
    Hænger den så udenfor og tørre eller har I smidt den på loftet?

    Hej Cat.
    Den hænger til tørre i vores depotrum. Vi glæder os til næste weekend, så skal den smages 🙂

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *