GO BACK
    TO MENU

    Søndag er som regel en rigtig hyggedag og mia moglie bella overaskede fra morgenstunden af med denne skønne brunch ret – en slag æg og bacon på en helt ny måde 🙂

    Jeg ved ikke hvor typisk italiensk retten er, men pasta sfoglia findes da i utallige afskygninger, så mon ikke det er rimelig udbredt ….

    La Ricetta

    Til retten skal du bruge følgende:

    • 6 plader butterdej
    • 1 pakke bacon eller pancetta (hvis du er en flottenheimer…)
    • 3 æg
    • 1 dl revet cheddarost
    • 9 små San Marzano tomatter
    • friskrevet parmasan ost
    • salt og peber


    Start med stege bacon sprødt på panden og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Rul butterdejspladerne ud til en plade.  Stik 3 cirkler ud på ca. 18 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lav en rille hele vejen rundt – omkring 2 cm fra kanten. Prik dejen i midten med en gaffel og fordel bacon og revet cheddarost ovenpå, det må ikke komme ud over den rille du har lavet.

    Sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft) og bag dem i 8 minutter. Tag dem ud af ovnen og er den hævet op kan man presset dem lidt ned i midten med en ske, men gør det forsigtigt. Slå hvert æg ud i en kop eller en lille skål og hæld den ud i skallerne. Vi brugte 2 æg i hver. Tomaterne skæres i halve og fodeles ligeledes i skallerne. Drys med salt, friskkværnet peber og parmesanost. Sæt dem i ovnen igen og bag dem i yderligere 6-8 minutter, til ægget er stivnet, men blommen stadig flydende. Tag dem ud og server straks.

    Opskriften er bl.a. inspireret af NewyorkerByHeart, men set i bakspejlet er de nok lige store nok – det var jo et helt hovedmåltid 😉 Næste gang bliver de nok kun med et enkelt æg og nok kun halvt så store …

    Men de smagte fantastisk 🙂

    0 COMMENTS

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *