GO BACK
        TO MENU

        Søndag er som regel en rigtig hyggedag og mia moglie bella overaskede fra morgenstunden af med denne skønne brunch ret – en slag æg og bacon på en helt ny måde 🙂

        Jeg ved ikke hvor typisk italiensk retten er, men pasta sfoglia findes da i utallige afskygninger, så mon ikke det er rimelig udbredt ….

        La Ricetta

        Til retten skal du bruge følgende:

        • 6 plader butterdej
        • 1 pakke bacon eller pancetta (hvis du er en flottenheimer…)
        • 3 æg
        • 1 dl revet cheddarost
        • 9 små San Marzano tomatter
        • friskrevet parmasan ost
        • salt og peber


        Start med stege bacon sprødt på panden og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Rul butterdejspladerne ud til en plade.  Stik 3 cirkler ud på ca. 18 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lav en rille hele vejen rundt – omkring 2 cm fra kanten. Prik dejen i midten med en gaffel og fordel bacon og revet cheddarost ovenpå, det må ikke komme ud over den rille du har lavet.

        Sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft) og bag dem i 8 minutter. Tag dem ud af ovnen og er den hævet op kan man presset dem lidt ned i midten med en ske, men gør det forsigtigt. Slå hvert æg ud i en kop eller en lille skål og hæld den ud i skallerne. Vi brugte 2 æg i hver. Tomaterne skæres i halve og fodeles ligeledes i skallerne. Drys med salt, friskkværnet peber og parmesanost. Sæt dem i ovnen igen og bag dem i yderligere 6-8 minutter, til ægget er stivnet, men blommen stadig flydende. Tag dem ud og server straks.

        Opskriften er bl.a. inspireret af NewyorkerByHeart, men set i bakspejlet er de nok lige store nok – det var jo et helt hovedmåltid 😉 Næste gang bliver de nok kun med et enkelt æg og nok kun halvt så store …

        Men de smagte fantastisk 🙂

        0 COMMENTS

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *