Pesto con prezzemolo e mandorle

Persille, mandler og parmesan skal der til ...

… italiensk for Pesto med persille og mandler – eller måske skulle man blot kalde det for en nordisk Pesto Genovese …

En traditionel Pesto Genovese er jo baseret på Basilikum, Pinjekerner og Parmigiano, men hjemmedyrket basilikum har jo sin begrænsede periode i de danske drivhuse, mens bredbladet persille på friland kan høstes næsten lige til der kommer frost (overdrivelse fremmer forståelsen …)

Denne variant af pesto er lidt grovere, men kan stort set anvendes på samme samme måde, som Pesto Genovese.

La Ricetta

Man skal bruge følgende ingredienser:

  • 1 bundt bredbladet persille (kruspersille kan også bruge – vi har bare kun bredbladet)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 40g mandler
  • 40g parmesam (Parmigiano Reggiano eller Grana Padano)
  • Olivenolie (en god en)

Parmesanosten og hvidløg hakkes groft inden de kommer i blenderen sammen med mandler og persille. Olivenolie tilksættes efter behov, men start med at tilsætte en halv deciliter, så blenderen har lidt at køre på.

En pesto skal jo være ganske tilpas – ikke for fin og ej heller for grov, så vores blender (en KitchenAid) har en pulse-funktion så man blende lidt ad gangen. Mængden af olivenolie afgør hvor våd eller tør man ønsker sin pesto. Vi bruger nok typisk 2 deciliter olie.

Buon appetitto !