GALLERIES
        GO BACK
        TO MENU

        Hver gang vi er i Italien skal vi altid lige smage noget af den lokale Porchetta. Porchetta er en krydret rullesteg med svær på, nærmest en slags italiensk flæskesteg. Dernede syd for Alperne bliver den typisk brugt i sandwich og alle slagtere på de forskellige markeder har den, ligesom man også finder den i de små cafeteriaer langs motorveje og landeveje.

        En Porchetta sandwich består blot af et par skiver kold porchetta og et godt brød. Ikke noget med dressing, salat eller noget. Bare brød og kød – tilpas simpelt.

        Vores favorit er helt klart et Focaccia brød og kommer man forbi vores favoritområde i Val di Merse vest for Siena så laver de nogle fantastiske Focaccia sandwich med bl.a. Porchetta på baren / cateferiet ved Ristorante La Speranza ca. 500 meter nord for landsbyen Molina d’Elsa på SP541. Hver gang vi kører hjem til Danmark efter nogle skønne uger i Val di Merse holder vi altid ind her og får nogle lækre sandwich med til turen nordpå 🙂

        Tilbage til den italienske flæskesteg

        Nogle gange kan man også være heldig at finde en fersk Porchetta hos slagteren herhjemme eller i din foretrukne italienske købmandsbutik. I Nordjylland kan man finde den hos Bitten Slagter i Sdr. Onsild ved Hobro. De har en salgvogn, som kommer på markedet i Aalborg (Frederikstorv) og i Hobro, hvor de altid har et par stykker med. Men de tager også imod bestillinger, så man er sikker på at få sin Porchetta, når de kommer på torvet. Der plejer nemlig at være rift om dem 🙂

        De kan sagtens komme i fryseren.

        En Porchetta er jo en slags rullesteg og derfor laves den bedst på et Rotisseri, som er et grillspyd med motor, der drejer stille og roligt rundt. Men pas på varmen, så Porchetta ikke bliver sort eller i værste fald står i åbne flammer (det er set før …).

        Vi laver den på Weber’en, hvor vores Weber Genesis II med 4 brændere gør det rigtig godt. Det bedste resultat får man ved 180 grader i ca. 3 timer. Vi fjerner de fleste grillriste, således der er plads til at Porchetta’en kan dreje rundt og tænder kun de 2 yderste gasbrændere. De står på fuldt blus, men de to midterste er slukket. Derved lander man på 180 grader om foråret og efteråret. Om sommeren skal man nok skrue lidt ned, mens man om vinteren skal køre de midterste blus på laveste styrke, evt. kun det ene af dem, for at få varmen nok i grillen. Men pas på med de midterste gasblus – de kan nemt branke Porchetta’en. Hemmeligheden er jo indirekte varme i grillen.

        Jeg har også tidligere haft en Weber med 3 gasbrænderen, som også kan fungere. Men her kan stegen godt blive lidt mørk i enderne og det er sværere at styre varmen. Så sørg for at kigge til grillen ofte.

        Porchetta’en serveres varm og går fint med både hjemmelavet Pasta con Pesto Genovese eller måske ovnstegte rosmarinkartofter.

        Buon Appetito a tutti!

        0 COMMENTS

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *