GO BACK
        TO MENU

        Onsdag d. 31. marts

        Så oprandt dagen, hvor vores berner Alba skulle se byen Alba i Piemonte, så vi stod tidligt op, så vi kunne ramme dalen inden kl. 8:45, hvor Bombola Gas åbner – ingen varme i marts/april måned er alligevel lidt koldt på stengulv 😉

        Efter 18 liter petroleum, de havde ikke mindre, gik turen langs landevejen mod Torino, som er en ganske fin vej gennem tunneler, men man slipper dog ikke for de høje bjergpas for at komme over den liguriske bjergkæde. Undervejs kommer man igennem den kendte by Pievo di Teco, som vi muligvis skal besøge senere på ferien.

        På toppen åbenbarede sig det mest vidunderlige syn; De sneklædte Alper over hele horisonten. Tænk, at vågne op til dette syn hver morgen…

        Herefter gik det nedad mod Piemonte’s dalområde, som bød på mange smukke bjergbyer, der også viste at man her i Piemonte er en del mere velstående end i Liguriens bjergbyer. Efter nogen tid ramte vi Barolo, hvor man da ikke er i tvivl om at man dyrker vin. Hver eneste plet er anvendt til vinmarker, selv haver har måtte lade livet for de dyre dråber.


        Et view over Barolo – hver en plet er udnyttet

        Kongevinen i en spiselig udgave til bare 13€

        Barolo er en rigtig spændende by med små smukke gyder og enormt flotte huse, omkranset af de bakkede vinmarker. Ingen tvivl om at, her tjener de penge på vin, mange penge.

        Efter Barolo gik turen til Alba, som er en større by på ca. 25000 indbyggede, der ligger i Piemontes lavland omkring 25 km fra Barolo. Vi ramte Albas centrum omkring frokost og jagten gik ind på en egnet fortovscafe/-ristorante. Italienerne mener åbenbart ikke at 20 grader er nok til at sidde udenfor og først efter 8-10 restauranter lykkedes det os at finde en lille ristorante i en lille sidegyde til hovedstrøget, lige ved Cine4 (www.cinequattro.it). Betjeningen var i top og pizza’erne noget af det bedste vi har smagt i flere år. Vi kom af med 38€ for 3 pizza’er, en cola og to glas super rødvin; Barbera d’Alba og Barberesco. 95 kr pr. snude, altså kun en anelse dyrere end Burgerking i DK, og her med hvid stofdug, stofservietter, og super betjening. Kan varmt anbefales.

        Alba nød det også i fulde drag, hun fik utroligt mange klem af italienere, som gik forbi. Mange flere end i Danmark, så det må simpelthen være i Alba at Alba hører til 😉

        Efter frokosten gik turen hjemad via Autostradaen, som vi sprang på ved Mondovi, hvor der også ligger et kæmpe indkøbscenter med en IPERCOOP, hvor vi lige handlede ind til påsken, hvor butikkerne er lukket ned skærtorsdag og langfredag. Turen på Autostradaen gik fra Mondovi over Savona til Imperia og kostede blot 11€.


        View over Alba’s marker og de sneklædte Alper

        Så er det bare hjemover (altså til Torria)

        Vel hjemme igen i Torria gik vi i kast med næste udfordring i kogebogen “Det ægte italienske køkken”; i aften stod den på Risotto med grillede italienske pølser på weberen med en Barolo til. Jaja, måske skulle det være et mere storslået måltid, men vi skulle da have en Barolo den aften, hvor vi havde besøgt byen.

        Se vores lille video fra opkørslen til Torria 🙂 (bemærk stemningen med Radio Italia strømmende ud af højtalerne – jeg tror jeg længes tilbage…)

        6 COMMENTS

        ps.
        Jeg kan godt lidt, at du tager turen op ad bjergvejen lidt frisk Anders 🙂

        Ja, Dolcetto’en var en af vores AHA oplevelser dernede. Lidt en overset vin herhjemme, som jeg ikke kan mindes at have set i danske butikker.

        Men den smager fantastisk.

        Jeg bliver nødt til lige at slå et slag for en af mine yndlingsvine – Dolcetto! Det var for år tilbage en drue der fortrinsvis blev brugt som fyld i andre vine. MEN, heldigvis forsøgte nogle vinbønder i Piemonte at gøre noget seriøst ved denne drue – og hvilket herligt resultat! Tag til Dogliani eller Roero (nord for Alba) eller endnu bedre Langhe (syd for Alba – f.eks. i Barbaresco-kommunerne eller en af de 5 Barolo-godkendte kommuner) og køb en med kærlighed og professionalisme dyrket Dolcetto. Mums!

        Herligt – vi glæder os til at “efterligne” – dog nok uden opvarmning…noget tyder nu på, at solen også i år tager fast ophold også i Norditalien 🙂
        Og altså – risotto med salsiccia passer altså også super til Barolo 🙂
        Knus til Jer og vovserne 🙂
        Charlotte

        Hehe, Næh de havde ikke kerosene i Bennet, men vi brugte næsten det hele. Der var lige til en enkelt opfyldning i begge ovne inden vi forlod Torria, så det var slet ikke splidt.

        Jamen dog… havde de ikke kerosene i Bennet i mindre dunke? Synd I blev nødt til at købe så meget petroleum.
        Fantastisk flotte billeder!
        Den videofilm gik lige i hjertekulen, det var lige hvad vi trængte til. Hvor er der dog grønt i øjeblikket :).
        Næste gang I skal afsted, skal I have adressen med på to fantastiske vinleverandører i Piemonte, oven i købet en god Barolo til en fornuftig pris.

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *