GO BACK
    TO MENU

    Onsdag d. 7. april

    Onsdag blev en stille dag i Torria, hvor vi blot nød stilheden. Alba havde haft dårlig mave i en tre dage med tynd afføring. Vi ved faktisk ikke om de skyldes de mange oliven hun har spist eller stress over de mange køreture i bjergene – hun er jo stor og tung, og vil blive påvirket af centrifugalkraften, eller om det skyldes de mange tæger, Inge har fundet på hende. Inge fandt ca. 10 tæger på hende.

    Alba vil ikke spise længere, så vi prøver lige en fastedag og ser om hun ikke kommer til hægterne igen. Men hun er ellers ikke påvirket særlig meget af det. I olivenlunden svanser stadig lystigt af sted.

    Inge ville gerne have nogle billeder med hjem af Torrias mange forskellige døre, så eftermiddagens foto-projekt var at fotografere døre i Torrias bymidte. Vi fik vel skudt omkring 50 forskellige døre og mon ikke der kommer lille plakat ud af det når vi kommer hjem.

    Mens far og søn gik rundt i gaderne og fotograferede Le Porte lavede Inge den italienske dessert Tiramisù for sidste gang. Tirasimù betyder kvik mig op og det kan man godt have brug for sidst på aftenen, hvis man ikke skal gå kold. Det er hårdt at holde ferie i bjergene, hvor vi typisk når 4-5 ture med hundene om dagen i hård terræn. Det er vi jo slet ikke vant til i flade Danmark.

    Onsdag var også dagen, hvor det ringede på døren for første gang og hele to gange. Først var det Janne og Bents gode venner; Diane og Roy, som gerne vil invitere os på en lille apperitif den følgende dag. Dernæst kom en ussel gadesælger, som ville sælge alt mulig bras og forklarede at han ikke engang havde penge til brød. Den bed vi naturligvis ikke på, men han blev ved med at kredse om vores hus – nu havde han jo fundet ud af, at vi var turister. Han fortrak dog til sidst.

    Onsdag var en reprise dag og Inge havde lavet den liguriske version af minestrone suppen igen med Bilotti bønder og masser af friske grønsager. Det smagte fantastisk. Vi har købt to ekstra poser Bilotti bønder med hjem og jeg er noget spændt på om vi kan importere den gode smag eller om det kræver de super friske råvarer, som Italien byder på.

    Efter konge-desserten, Tiramisù, var det blevet mørkt og tid for næste foto-projekt. Jonathan ville gerne prøve at male med lys, så af sted til olivenlunden med stativer, flash og farvefiltre. Det var en rigtig hyggelig far-søn aften, hvor resultatet blev rigtig godt. Offeret var et af de mange madonna huse/tårne, som man ser så mange steder hernede og også i olivenlunden.

    5 COMMENTS

    Hej Anders! Super-idé med at fotografere de mange døre. Jeg ser også frem til at se den færdige plakat. Med hensyn til de små mindesmærker du nævner så kaldes de for “pilone” på italiensk og “pillun” på ligurisk. Alle disse kunne også være stof til en plakat… 🙂

    Le Porte plaketen skal nok blive lavet (snart håber jeg). Havde nu ikke tænkt mig at tage penge for den, men det kunne jo være sjovt at lave en udstilling på “Mostra Fotografica” – måske næste gang vi kommer til Bella Torria 😉

    Sikke nogle skønne billeder! 🙂 Jeg vild med at se på døre – gamle døre – som er udsmykket…..

    Mange hilsner
    Birthe

    Fantastisk idåe med at fotografere døre. Sig til når du sælger dine plakater, du har allerede din første køber ;).
    Du burde egentlig udstille dine billeder i Torrias foto-udstillingssted “Mostra fotografica”.

    @Bent: Uha, Bent. Nu er jeg jo nødt til at komme tilbage til Torria med mit kamera 😉 Men plakat’en skal nok komme (Casa Oliva og Diane+Roy er allerede skrevet på listen over modtagere) 🙂

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *