GO BACK
    TO MENU

    Tirsdag d. 6. april

    Så oprandt dagen Jonathan har glædet sig til: Vi skulle til Torino og besøge Juventus. Vi havde i forvejen ringet hjem til Jonathans Onkel Peter og fået adressen, så kørte tidligt fra Torria og ramte Torino ved 11-tiden. Vi havde jo prøvet bjergvejen op over passet ved Peive di Teco og Ceva, så vi tog Autostradaen via Savona. En lille frisk tur på 200km.

    GPS’en førte os fint ud til Juventus’ hjemmestation, Stadio Olympico, hvor de var ved at lade op den næste fodboldkamp. Fansene havde ligget i kø for at få billetter og sortbørshajerne var også på plads. Med hjælp fra en vagt fandt vi ud af, at Juventus butikken slet ikke lå herude, men inde i centrum af Torino på Via Garibaldi.

    Afsted igen og ind mod centrum. Godt Rosetta (vores GPS) kunne finde vej. Vi fandt den eneste P-plads ca. 500 meter fra Juventus butikken så nu kunne knægten få sin trøje til samlingen. Rosetta tog vi med og lignede helt sikkert nogle superturister, mens vi fandt vej til Via Garibaldi. Jonathan fik sin stribede Juventus trøje med nummer 18 på ryggen, mens vi gik videre på jagt efter et egnet spisested.

    Torino er en utrolig flot med marmorbelagte arkader og imponerende bygninger. Det er en by man sikkert kunne en forlænget weekend eller en uge på at udforske, og vi skal helt sikkert tilbage til Torino på et senere tidspunkt.

    Vi fandt en lille ristorante / pizzeria på hjørnet af Piazza Carlo Albertti. Stedet var et af de mere hyggelige, men havde helt klart et storby-snit over sig. Maden var OK, men ikke fantastisk, som vi oplevede i Alba. Inge fik en Pizza con prosciutto e funghi, mens knægten og jeg fik en Tortellini a panna e prosciutto. Vi fik til gengæld en vidunderlig Dolcetto d’Alba.

    På vejen hjem gjorde vi naturligvis holdt ved Mondovi, hvor vi handlede ind i IPERCOOP. Jonathan skulle jo også have en is og inden i Mondovicino (det hedder storcenteret) fandt vi også et dejligt Gelateria, hvor det endte med vi alle fik en god is hver.

    Efter indkøbet kørte vi hjem til Torria via Autostradaen og ramte bjergbyen kl. 19. Efter en hurtig tur i køkkenet kunne mia donna servere Costolette alla pizzaiola, som er svinekoteletter i tomatsauce.

    En smuk solnedgang bag Torrias bjerge

    Se også Inge’s video fra vores biltur i Torinos centrum 🙂

    ONE COMMENT

    […] denne gang skulle det så være Torino. Vi var der i 2011 for en kort bemærkning, det var dengang Christian Poulsen spillede i Juventus og den periode hvor Jonathan samlede på […]

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *