Rotoli di vitello alla Pella

Kalverullerne smager fantastisk med hjemmelavet pasta

Når man surfer rundt i Italiens store indkøbscentre, og det elsker vi, så får man hurtigt indtrykket af, at italienerne spiser mere kalvekød end oksekød, som vi danskere er vilde med. Kalvekød er rigtig billigt i Italien og mandag aften skulle vi have Rotoli di vitello alla Pella, eller kalverulle på godt jysk. Ja, den ret findes vist ikke, men man kan jo altid lade sig inspirere af køledisken.

Inge er jo sjældent god til at følge opskrifter, men til gængæld god til at flikke noget nyt sammen. Kalverullerne består af tynde kalveskiver, Prosciutto Crudo og Elmentaler stave. Mums – specielt med Il Padre hjemmelavede Pasta e Pesto til 😉

La Ricetta

  • 6 tynde skiver kalvekøb
  • 6 skiver Prosciutto Crudo
  • 6 Elmentaler stave
  • Peber
  • 1 dl vino bianco

Kalvekødet krydres med peber, hvorefter der lægges en skive prosciutto på, som rulles sammen om stav elmetaler ost. Hver rulle fæstes med en kødnål eller en snøre. Rullerne brunes i olien og efterfølgende tilsættes hvidvin, hvori rullerne simrer til der er møre.

Retten kan fint serveres til vores hjemmelavet pasta e pesto, og rullerne kan sagtens udvides med salvie eller basilikum blade, eller måske rosmarin kviste.

Det smagte fantastisk på terrassen i Pella med udsigt over Lago d’Orta.