GO BACK
        TO MENU

        Efter en skøn søndag med hele fire besøg hos venner og famile havde vi helt glemt at tage kød op af fryseren. På det sidste stop hos Anne, Simon & Naja smuttede mia moglie en hurtig tur i Netto. Det skulle vist være noget hurtigt, da vi først var tilbage på matriklen kl. 18.

        Selv en søndag aften er det skam muligt at bikse en konge ret sammen med hvad man lige kan finde i Netto til rimelig penge. Aftenens ret bød på hjemmelavet fettuccine, Melanzane alle Parmigiana og Saltimboca alla Romana. Fettuccine og melanzane’n har jeg vist snakket rigeligt om, så dette indlæg går mest på retten; Saltimbocca alla Romana fra Hanne Bloch’s skønne Mit Italienske Køkken.

        Saltimbocca alla Romana

        Spring ind i munden er den italienske oversættelse af Saltimbocca og jeg må sige at det smager fantastisk. Et godt tip er, at Netto’s billige venøsteaks faktisk er af kalvekød og et godt alternativ til de lidt dyrere skiver af kalvefilet.

        • 8 skiver kalvefilet (supertynde)
        • 8 skiver lufttørret skinke (prosciutto)
        • 8 salvie blade
        • salt & peber
        • 2 spsk olivenolie
        • 1 spsk smør
        • 1 dl masala
        • 3-4 dl hvidvin

        Drys salt og peber på kødskiverne og læg en skive prosciutto på hver og læg et salvie blad ovenpå. Fæsten kødet med en kødnål.

        Brun kødet på begge sider i olie og smør på en pande. Dæmp varmen og hæld vin og masala på. Lad kødet snurre kort.

        Tag kødet af panden og hold det varmt på et fad med alufolie over, mens væden på panden koges ind. Ved servering hældes saucen over saltimbocca’en.

        Smager fantastisk sammen med Melanzane og Fettuccine 🙂

        ONE COMMENT

        […] See the recipe on Viva Italia […]

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *