Semidried tomater

Semi-dried tomatoes

viva-italia.dk er lidt en sjov størrelse – en blog som ikke altid har været opdateret regelmæssigt. Nogle gange er der meget stille herinde, når der har været vigtigere ting i vores liv, men primært fungerer viva-italia.dk, som vores dagbog – til offentlig skue. Mia moglie bella bruger tit blog’en, som et opslagsværk over vores italiensk opskrifter høstet vidt og bredt på internettet og i vores utallige italienske kogebøger ….

Signora Tollestrup’e har længe efterspurgt et indlæg omkring mine semidried tomater, som jeg laver fra tid til anden og nu skal det være inden kilden til denne lækre antipasti muligvis forsvinder fra vores radar. Anyway, den oprindelige opskrift er fundet på jegelskermad.dk og denne madblog er helt klart et besøg værd, også selvom den ikke er helt så rendyrket italiensk, som viva-italia.dk 🙂

Opskriften

Semidried tomater er en mellemting mellem soltørrede tomater og de friske af slagsen. Det er supergode i salater, på bruchette eller bare som et friskt indspark i enhver antipasta. Ja, man kan faktisk gå så vidt, at kategorisere dem som slik på lige vilkår, som Parmigiano’en 🙂

Du skal bruge følgende:

  • Rosemary and garlic250g cherrytomater
  • salt
  • peber
  • sukker
  • friske rosmarin kviste
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie

Man starter naturligvis med at tænde ovnen og sætte den på 100 grader. Dernæst piller man hvidløgene og tager bladene af de friske rosmarinkviste fra haven. Jeg plejer at bruge 4-5 kviste af medium længde. Hvidløg og rosmarinblade lægges i morter’en og knuses godt og grundigt. Når de er knust godt og nærmest hænger sammen, så tilsættes olivenolien, som røres godt og grundigt sammen med massen indtil olien er blevet lind og dejlig grøn fra rosmarinbladene.

Crushed rosemary and garlic Tomatoes

Herefter skylles tomaterne, skæres i halve og placeres i et ildfast fad. Tomaterne krydres med salt, peber og sukker – og her skal man altså ikke være pivet med salt og sukker. Derefter fordeles krydderolien med rosmarin og hvidløg ligeligt over tomaterne, hvorefter fadet stilles midt i ovnen og skal have ca. 2 timer.

Sliced tomatoes with salt, pepper and sugar Ready for the oven

That’s it – hvor svært kan det være ….

Il Padre’s tip: Hvis man er en livsnyder og gerne vil have tomaterne lidt mere tørre, kan man den sidste halve time fjerne væden fra fadet og skrue temperaturen op på 150-200 grader. Så bliver de til en lækker snack 🙂

Semi-dried tomatoes