GO BACK
        TO MENU

        Kender I det ikke ? I lille Danmark er vi et højeffektivt samfund, ihvertfald sammenlignet med sydeuropa. Vi arbejder meget – har ret travlt på arbejde. Stresser hjem – henter børn og skal hurtigt smække noget aftensmad sammen. Og det skal helst være nemt og gå stærkt, så poderne kan komme i seng i ordentlig tid og vi forældre kan smække skankerne op på sofabordet foran husalteret …

        For at facalitere denne levevis har vi også haft vores del af halvfabrikata inden for fødevarer. Kan I huske JAKA Bov, Lørdagskyllingen, Knorr produkterne – jeg kunne blive ved. For de fleste læsere af denne blog er disse produkter nok et overstået kapitel, men hvad med flåede tomater kontra de nymodens hakkede tomater ?

        De hakkede tomater er jo nemme, hvorfor stå og stampe med en paletkniv ned i gryden, når de kan være hakket på forhånd ?? Forleden fik vi en ret, hvor der skulle bruges hele flåede tomater og vi blev overasket over hvilke smag der var i de flåede tomater og en helt anden farve.

        Så i dag står testen. Normalt når jeg laver kødsovs til vores hjemmelavede pasta plejer jeg at bruge de hakkede tomater, men i dag har jeg brugt hele flåede tomater. Og sikke en duft, der breder sig i køkkenet. Kødsovsen har også en væsentlig federe konsistens, mens den simrer i de to timer, som gør den rigtig lækker. Den er slet ikke så vandet, som når vi har brugt de hakkede tomater.

        Så ned med dovenskaben og lad os få smagen tilbage 🙂

        3 COMMENTS

        Må jeg foreslå helt friske, godt modne tomater som man selv har skoldet og pillet og hakket, ned i en god varm olivenolie på panden (rigeligt) hvor der er svitset en del hvidløg lad det simre til det er kogt kogt ind og tilsæt lidt grøntbouillon og krydderurter (favoritten er basilikum) efter smag og behag og lad det koge ind igen til en tyk sugo. Denne helt almindelige tomatsovs til pasta (evt hjemmelavet på den fine pastamaskine fra fam. Tollestrup) og godt med reven parmesan, er vores drenges absolutte favoritret. De behøver intet andet! 😉 – den smag kan dåsetomater slet ikke give, men ellers bruger jeg da dåsetomater til alt muligt, både hakkede og ikke hakkede, men jeg vil nok prøve at holde mig til de hele i en periode.

        Hej Anders…

        Lige præcis det du beskriver har jeg også tit tænkt på, for jeg bruger også altid hakkede med krydderurter/chili i…

        Jeg går ud fra at du så har brugt samme mærke i de flåede som i de hakkede 🙂

        Jeg vil efterprøve det allerede i denne uge, da jeg står for at skal lave en ny portion…

        mvh. Henrik

        Ciao Henrik

        Jo, vi har skam prøvet samme mærke – SuperBEST’s de almindelige ….

        Allerede når man åbner konservesdåsen er man ikke i tvivl 😉

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *