Sommermad

adt-100726-dsc_6818_600x398

Når katten er ude spiller musene på bordet …

Knapt var teenageren sendt afsted til årets DJ begivenhed #1: Dana-cup, hvor han sammen med drengene fra Larger Than Life skal spille for ca. 25000 unge idrætsudøvere over 5 aftener/nætter – før mand og kone skulle kræse om hinanden.

I går aftes stod den på Flanksteak, grillede majs og smørstegte nye kartofler – alt sammen naturligvis tilberedt i vores dejlige udekøkken – de danske somre er bare skønne …

La Ricetta ….

De nye kartofler blev dog forberedt inde i vinterkøkkenet 🙂 De skulle lige pilles og koges let, så de er næsten færdige.

I mens skal Majsene lægges i vand i ca. en time eller to – med bladene på. Man kan også tage bladene og trådene af, men så skal Majsen pakken ind i staniol under grillningen. Jeg foretrækker nu den naturligvis beskyttelse …

Ved grillen skal majsene have ca. 20 minutter på indirekte varme. Samtidig smides støbejernspanden/-fadet over den direkte varme så den kan nå at blive varm. Efter 5 minutter svitses de kogte kartofter i smør – rigelig smør (og olivenolie) i følge brødrene Price. Man kan med fordel tage nogle friske timian eller rosmarin kviste og svitse med – det giver lige et ekstra smagspift til kartoflerne. Når kartoflerne er gyldne flyttes panden/fadet til den indirekte side, hvor der er ved at være lidt trængsel. Imens steges Flanksteaken på den direkte varme. En Flanksteak er et skønt, men nok et overset stykke kød. Sælges typisk marineret, men man kan også være heldig at finde dem uden marinade. Kødet bør dog marineres. Man skal være over flanksteaken, som kun skal have 3-4 mitutter på hver side

Majsen serveres med rigeligt smør og flanksteaken skæres ud i skrå skiver på tværs af kødets fibre. Det smager himmelsk på terrasen med en skøn Chianti til 🙂