GO BACK
        TO MENU

        I dag har vi fået en Jamie Oliver kylling – eller jeg har fulgt en opskrift… og det er svært for mig.

        Tænd ovnen på 225 gr. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker og kom dem i en gryde og kog dem sammen med to citroner i fem minutter.  Hæld vandet fra og gennemprik citronerne.

        Pluk bladene af et bundt persille og put stilkene ind i kyllingen sammen med de to citroner. Læg kartoflerne i et ildfast fad og læg kyllingen ovenpå kartoflerne, skær en chorizo – spansk pølse, 200 g – i ½ cm tykke skiver og fordel skiverne ovenpå kyllingen og mellem kartoflerne. Krydr med salt og peber og fordel evt. lidt persille over fadet. Hold et stykke bagepapir under vandhanen, så det bliver gennemvædet og læg det over fadet som låg og stik det godt ned i siderne, så væden ikke fordamper.

        Steg det hele i ovnen i 1½-2 timer i ovnen. Tag fadet ud og hold kyllingen varm på et spækbræt imens kartoflerne lige får de sidste fem minutter i ovnen.

        Imens det hele har været ovnen skal du lave gremolata: En krydderblanding der består af hakket persille, revet citronskal og finthakket hvidløg. Blandingen skal drysses over retten, når den serveres.

        Fantastisk slow-food…….

        2 COMMENTS

        Det lyder bare så lækkert! Det må vi prøve her 🙂

        Mmmm, hvor ser det godt ud – måske jeg skulle forsøge mig 😀

        Mange hilsner
        Birthe

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *