Tomattærte og Lasagne

Aperitif

Tirsdag aften stod menu’en på Lasagne, men som italienerne ville vi starte med en aperitif ved 17-tiden. Vi er jo ret vilde med Lone Landmands tomattærte, men da tenageren ikke er ret vild med tomater, blev det lige en variantion med prosciutto crudo på en 1/3 af tærte, mens resten blev dækket af små søde tomater skåret i skiver. Inge plejer at bruge Primadonna osten til tærten, men den kunne vi ikke støve op i Italien, så vi valgte en Pecorino Romano ost istedet og resultaten blev Ganske godt.

Opskriften på tomattærten kan man finde her.

Da en lille aperitif ikke helt er nok for teenageren lavede vi også lige en Lasagne al Forno til normal italiensk spisetid omkring kl 21:30 😉 Igen her matte vi tænke i alterantive baner. Vi plejer jo at bruge en almindelig Danbo ost  både til béchamel sause og mellem lagene. Til saucen rev vi lidt Elmentaler og mellem lagene bruge vi en provolone ost. Igen et udmærket alternativ, selv om vi ikke havde samme appetit som sædvanligt her i 30 graders varme.