GO BACK
        TO MENU

        Denne ret er en af vores klassikere, som vi har lavet ofte de sidste mange år. Faktisk kan jeg ikke helt huske hvor den stammer fra og er vist blevet optimeret i vores køkken hen over tid.

        Men det er en super middagsret, som altid vækker begejstring – ikke mindst hos teenageren 😉

        Ingredienser

        • 2 porrer
        • 1 stor rød peber
        • 250g friske champignon
        • 250g tortellini
        • 200g revet ost
        • 1/4 liter fløde
        • 500g hakket oksekød
        • 1 dåse tomatkoncentrat
        • 2 fed hvidlød
        • Timian og oregano

        Tilberedning

        Porrer rengøres og skæres i skiver på 0,5cm tykkelse. De røde peber skæres i tern af passende størrelse. Vil man gerne have en mere kraftig peber-smag kan grøn peber anvendes med fordel. De friske champignon vaskes og skæres i kvarte.

        Kødet svitses på panden sammen med 2 fed hvidløg indtil kødet er brunet, hvorefter en dåse tomatkoncentrat tilsættes og røres ind i kødet. Kødet smages til med tørret basilikum og oregano, samt evt. salt og peber. Efter fortsat svitsning i 1-2 minutter tages kødet af varmen.

        Hvis Tortellinierne ikke er friske skal de koges i saltet vand typisk i 10-15 minutter alt efter type.

        Ingredienserne lægges nu lagvis i et fad med høje sider. Vi bruger en suppeterin, som er eminent til formålet. Start med kødet og tilsæt herefter tortellini og grøntsagerne. slut af med den revne ost. Vi plejer at lave ca. 3 lag. Det sidste lag må gerne få lidt rigeligt ost og tilslut tilsættes flødes.

        Rettes bages i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Anvendes en suppeterin kan man med fordel beholde låget på i ca. 20 minutter – det giver en mindre tør ret, hvilket vi godt kan li’

        Buon Appetito !

        3 COMMENTS

        […] er ret vild med Tortellini, men ofte bliver det bare vores  traditionelle ret med ragu, funghi og formaggio, eller måske bare lidt leftovers af casalingo Pesto Genovese. Forleden havde Il Padre maddag og vi […]

        Har lige lavet denne ret og den smagte fantastisk! 🙂

        Tak Christine. Ja det er en af vores favoriter 🙂 Dejligt det smagte …

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *