GO BACK
    TO MENU

    Jeg er ret vild med Tortellini, men ofte bliver det bare vores  traditionelle ret med ragu, funghi og formaggio, eller måske bare lidt leftovers af casalingo Pesto Genovese. Forleden havde Il Padre maddag og vi havde nogle friske Tortellini, der trængte til at blive brugt, så jeg tænkte vi skulle prøve noget nyt. Sølvskeen blev bladret igennem, ligesom flere andre gode kogebøger i vores arsenal, men jeg ikke lige noget “der talte til mig”.
    Så gik jeg i gang med Google og faldt over en ret med spinat, Jeg tænkte med det samme: den må score nogle point 😀

    Indrømmet, følgende opskrift er tyvstjålet fra nettet, så skal I også lige have den originale: https://www.browneyedbaker.com/tortellini-cream-sauce-spinach-sundried-tomatoes/

    Jeg elsker at lave mad, men jeg er squ’ ikke noget unikum in cucina. Jeg har mine “egne” italienske retter, sådan ca. 10-15 stykker, som jeg er ekspert i, Men nye retter er jeg ikke så fantastisk til. Efter en 5-6 gange med samme ret plejer den at sidde i skabet, men jeg er slet ikke som Inge, der elsker at eksperimenterer i køkkenet og skaber nye retter udfra hvad vi lige har i køleskabet.

    Så ovenstående “nye” ret var en lille udfordring. Opbagt sauce er ikke det jeg har lavet mest, men jeg er fan af snittet spinat. Anyway, med ca. den dobbelte mængde fløde til saucen gik det og projektet lykkedes. Det smagte rigtig godt, selvom Inge ikke er fan af for mange soltørrede tomater, men jeg er jo vild med dem ….

    Det skal du bruge:

    • 500g friske tortellini
    • 1 spsk smør
    • 1 fed hvidløg
    • 2 spsk mel
    • 1/4 liter fløde
    • 1/2 tsk salt
    • 1 dl friskrevet parmasanost
    • 150g spinat
    • 200g soltørret tomater

    Sådan gør du, eller gør bedre end mig 🙂

    For at undgå stress i køkkenet laver jeg altid alt snittearbejdet først, så jeg startede med at rive parmasanosten, pille hvidløg og snitte det meget fint. Herefter nipper jeg spinatten (fjerner rest af stilken) og snitter derefter spinaten meget fint. De soltørrede tomater (skal være dem i olie) snittet i tynde strimler.

    Herefter koger jeg de friske tortellini’er, mens jeg laver den opbagte flødesauce. Lad det være sagt med det samme: opbagt sauce er ikke min kernekompetence og jeg ved ikke hvad der gik galt. Enten brugte jeg for meget mel, for lidt smør, men jeg hælder faktisk at jeg har brugt for meget parmesan. Det vil ikke komme bag på mig 🙂 Den endte med at blive meget god, men jeg brugte ca. den dobbelte mængde fløde for at den blev tilpas tynd.

    Den opbagte sauce laver du ved at smelte smøret i en gryde. Tilsæt hvidløg og svits i ca. 1 minut. Tilsæt mel lidt af gangen under omrøring. Når konsistensen er tilpas tilsættes fløde under omrøring. Når konsistensen er som man gerne vil have den tilsætes salt og parmesanost og saucen simrer i ca. 5 minutter.

     

    Inden servicering tilsættes spinat og de soltørrede tomater, hvorefter de kogte tortellinier vendes i saucen. Retten skal serveres straks.

    Boun appetito 🙂

     

     

    0 COMMENTS

    Læg en kommentar

    Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *