GO BACK
        TO MENU

        Trota sul sale italiensk for ørred på salt, skulle egentlig være laks på salt, men ørred går også fint. Er knapt så fed, som laks.

        Retten er tyvsjålet fra den skaldede kok’s grill kogebog, som varmt kan anbefales. Den skaldede kok burde være italiener – hans retter er meget simple med enkelte gode råvarer uden at blande en masse sammen, som danskere har for vane.

        Trota sul sale er en rigtig grillret, hvor man tager en ørred-side (eller laks), hvor der stadig er skind på den en side. Fisken anbringes på 800g groft salt i en foliebakke med skindsiden nedad. Fisken krydres og steger 10-15 min på den direkte varme i weber-grill’en. Herefter flyttes fisken til den indirekte side i grill’en og en hel lime eller ½ citron presses ud over fisken. Fisken dækkes med et “låg” af en ekstra foliebakke og for nye 10-15 min inden servering.

        Ved servering tages skindet af og pyntes med dild og evt. nogle limebåde. Går fint sammen med smørstegte persillekartofler.

        Denne måde at lave ørred eller laks på giver en meget saftig fisk – helt på højde med varmrøget fisk. Mums !

        Buono appetito !

        4 COMMENTS

        Der er godt nok overvægt af noget der kan drikkes.-……. ;O)

        Kan ligeledes dampes i hvidvin eller hvedeøl hvis man er experimenterende. Funker lige godt på weber som i ovn =)

        Og hvis man skal give den et skud italiensk, er en pappardelle pasta en god følgesvend.
        En crema con funghi er heller ikke dårlig, men man kan med stor succes lave en pesto og vende det nænsomt sammen =)

        Ja, det kan helt klart anbefales – laks/ørred kan godt have tendens til at blive en smule tørt i kødet, men aldrig på den her måde..

        Mmm, hvor ser det godt ud 😀

        mange hilsner
        Birthe

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *