Tutto è fatto in casa

adt-100201-img_5644_598x432

Det er bare super skønt med disse hjemmearbejdsdage – udover at man slipper for de mange timer på motorvejen, så har man jo også muligheden for at aflaste mia moglia med aftensmaden. Og hvorfor ikke benytte lejligheden til at lave lidt hjemmelavet pasta …

Til hjemmelavet pasta hører naturligvis en god tomatsauce, som får lov til at simre i god tid – og god tid skal man bruge når man laver pastadejen selv. Sølvskeen er nok den mest autentiske italienske kogebog vi har i arsenalet. Det er fra sølvskeen jeg har min pastadej, men mon ikke den også rummer en god tomatsauce ??

Minsanten om ikke på side 57 ud af de ca. 1200 sider viser en opskrift på en tomatsauce, som bringer minder til den suveræne The Godfather film. Der skal SUKKER i !!! Hvem husker ikke Clemenza i den første Godfather-film under mafia-krigen, hvor han laver mad til alle mafiosi’erne.

Til tomatsaucen skal man bruge:

  • I pomodori – Tomater (jeg brugte 15-20 cherry-tomater)
  • Hvidløg (2 fed)
  • Chalotte-løg (2 stk)
  • En skvat italiensk rødvin – en fransk vil være en helligbrøde …
  • Sukker
  • Salt
  • Oliven-olie
  • Frisk basilikum

Tomaterne hakkes og sættes til afdrypning i en si. Løg’ene svitses i oliven-olie i en tykbundet gryde, de skal bare blive gyldne, hvorefter tomaterne og rødvin tilsættes. Efter rødvinen  er dampet af, skal saucen simre under låg for svag varme i mindst 15 min og gerne længere. Min simrede i ca. 1 time. Til slut kan man tage låget af, for at få den rette konsistens. Lige inden servering tilsættes 2 spsk. oliven-olie og iturevne basilikum-blade.

Mens tomatsaucen simrer lystigt er det tid for at smække pasta-dejen sammen, som er uhyre simpel:

  • 200g hvedemel, helst italiensk tipo-00 mel
  • 2 æg
  • salt

Egentlig skulle man lave et bjerg af mel, hvor man laver et lille krater til æg’ene i toppen, men det er jeg helt ærligt ikke til. I stedet smider jeg alle ingredienserne i røremaskinen og blander dejen med dej-krogen på laveste hastighed. Når dejen har samlet sig lægges den ud på bordet og her er det at mandfolkene kommer til sin ret. I følge Sølvskeen skal dejen æltes i 10-15 minutter, så det er bare at smøge ærmerne op, sætte æggeuret på 15 minutter og gå igang. Hvis dejen ikke kan samles kan man tilsætte lidt vand eller oliven-olie.

De italienske husmødre, hvis erfaring ligger til grund for Sølvskeen, er ikke helt dumme. de først 5 minutter er dejen stadig meget melet og grov, men som tiden går bliver den faktisk rigtig lækker – og hvorfor springe en tur i motionscenteret, når man kan ælte løs på en dejlig (pasta) dej 😉

Efter pasta-dejen er æltet skal den hvile i ca. 15 minutter før den køres igennem pasta-maskinen. Når jeg laver fettuccini kører jeg pasta-dejen igennen ca. 4 gange på hvert trin. Jeg starter på det største trin og springer 2 trin hver gang indtil den har den rette tykkelse, hvorefter den køres igennen fettuccini skærrerne.

Pasta’en skal koges i rigelig vand i ca. 2-3 minutter. Jeg bruger suppegryden og mindst 4 liter vand ! Pas på at pasta’en ikke klumper sammen – så der skal røres rigelig i det spilkogende vand. Evt. kan man efter hver kørsel gennem fettuccini-skærrerne lægge madpapir mellem fettuccini’erne.

Fruen havde lavet nogle fine marinerde kyllinge-bryster, som fint supplement til vores hjemmelavede ret. Tænk, det tog kun 90 minutter i mit adstadige tempo med god italiensk rødvin til arbejdet ….