GO BACK
        TO MENU

        Inge kom for et par uger siden hjem med Galbanis nye kogebog; Moderne Mamma. Bogen indeholder opskrifter fra 12 italienske mødre, som giver deres bedste italienske retter videre til os nordboer.

        Det der med de 12 italienske mødre troede jeg først var et stort mediestunt fra Galbanis side, men lidt googling viste dog at den var go’ nok – le donne findes sgu’ i virkeligheden 😉

        Nu fik jeg endelig hold i noget Marscarpone (Tip: Løvbjerg er åbenbart et lille Galbaniland, som fører mange af deres produkter), så nu skulle Giulia Bellesso’s Zuppa di Pomodori afprøves.

        Ingredienser

        • 4 spsk olivenolie
        • 1 løg
        • 2 porrer
        • 2 fed hvidløg
        • 2 kartofler
        • 2 gulerødder
        • 1 kilo modne tomater eller 3 dåser flåede tomater
        • 140g tomatkoncentrat
        • 1 liter grøntsagsbouilon
        • 125g mascarpone
        • salg & peber
        • frisk basilikum & oregano
        • evt. 1 frisk rød chili

        Tilberedning

        Hak løg, porrer og hvidløg og sauter dem ved lav varme i olivenolien indtil grøntsagerne bliver bløde. Riv gulerødder og kartofler og dem i gryden. Sauter videre i 5 minutter. Kom herefter bouilonen i og tilsæt tomatkoncentrat, de hakkede tomater og evt. en finthakket frisk rød chili.

        Lad suppen simre i 20 minutter. Tilsæt mascarpone lidt ad gangen. Ønskes der en mindre tung suppe kan man nøjes med 50g mascarpone. Suppen tages af varmen og blendes med en stavblender indtil den har fået en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og frisk basilikum og oregano.

        Kan serveres med et lækkert brød til.

        The aftermath

        Suppen blev faktisk rigtig god, men de spiser dælme godt i Italien 🙂 Opskriften var til 4 personer, men der blev faktisk 4-5 liter suppe. Vores suppe blev blendet i vores Kitchen-Aid blender, men gulerødder var stadig lidt rå. Næsten gang kommer jeg nok gulerødderne i tidligt sammen med løg og porrer. Tomaterne i februar måned er alt andet end modne, hvilket også kan ses på farven i den færdige suppe. Vi glæder os til sommer, når vi skal lave suppen på vores egne tomater fra drivhuset, hvor vi også skal bruge en frisk rød chili i suppen – den kunne godt bruge lidt kant 😉

        Men alt i alt en rigtig god suppe, som er noget helt andet end almindelig dåsetomatsuppe.

        0 COMMENTS

        Læg en kommentar

        Din email bliver ikke publiceret. Krævede felter er markeret med *