Viva-italia.dk har haft et langt og omtumlet liv. Bloggen så dagens lys i 2008 og i en del år skrev vi ofte og hyppigt om vores oplevelser med Italien, sproget, maden, vinen og de mange bekendtskaber, vi gennem tiden har knyttet i Støvlelandet.

Men med tiden blev blogindlæggene mere sporadiske og sjældne. Vi prøvede at genstarte energien i flere omgange, men det var, som om det oprindelige drive var udtømt.

Hovedet på sømmet blev dog, at for 2-3 år siden blev bloggen hacket og vi magtede ikke at genskabe de mange indlæg igen. Et eller andet sted så manglede vi drivet og formålet med at bringe bloggen videre og flere forsøg endte med at en helt ny blog led skibsbrud.

En tidlig morgen i Val d'Orcia nær Pienza

Coronapandemien meldte sin ankomst og vores normale 2-3 ture årligt til Italien blev stillet på pause. Længslen til vores lille smørhul; Tirisondola, var svært at håndtere - specielt når man under Corona arbejdede hjemmefra og ikke så nye mennesker eller sine arbejdskollegaer.

Tiden gik og omkring nytår 2020 hyrede vi en ekstra SQL konsulent ind hos min kunde, hvor jeg er freelancer. Onboarding samtalen foregik på Teams, da vores nye mand var bosat i Carcassonne i Sydfrankrig og han har endnu ikke været i Danmark, men udelukkende arbejdet remote for vores fælles kunde.

Jeg har fået et fantastisk samarbejde med min nye kollega i Carcassonne. Han hedder Jan og er udlandsdansker på 2. år. Vi snakker sammen på Teams hver dag og hans måde at leve og arbejde på har inspireret mig meget. Jeg har jo også arbejdet remote - bare fra Danmark - i mere end 2 år nu. Hvorfor ikke kombinere det med vores italienske drøm ?

Det affødte mange og lange snakke over spisebordet med en skøn vino d'Italia i glasset. Kunne det virkelig lade sig gøre, at bo og arbejde i Italien ? Da den næste kontraktforlængelse kom i hus var vi ikke længere i tvivl - vi var simpelthen nødt til at gribe chancen og gøre alvor af, at flytte til Italien permanent. Det kan være, at det kun er for et par år indtil kunderne helst vil se konsulenterne på kontorerne igen, men jeg tror denne nye måde med remotearbejde har bidt sig fast og måske kommer vi slet ikke hjem til Danmark igen. Hvem ved ? Vi tager i hvertfald en dag ad gangen ....

Vi flytter til Toscana til sommer - og vil du gerne følge med på sidelinien, så følg med her på bloggen, Instagram og Facebook. Vi vil rigtig gerne dele vores nye oplevelser med jer og samtidig give viva-italia.dk et nyt liv ...

Inge og Anders i solen

Share this story

KOMMENTARER Udvid -
  1. Wooo hvor vildt og sikke et eVENtyr i nu er på vej til. jeg er slet ikke minundelig og for dælen hvor ejg glæder mig til at fælge med i jere nye liv og hverdag 😀
    PS. hvorfor har i vlat at alt i kommentren skal stå med stort? – Jeg blev vildt forviret 😉

TILFØJ EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *