For de trofaste læsere på vores lille hjørne af internettet og vores venner / bekendte, kommer det næppe som nogen overraskelse at vi er håbløst forelsket i L’Italia og alt der emmer af italiensk. Det resulterede i, som de fleste ved, at vi rykkede teltpløkkerne op og flyttede til Italien før sommerferien. Vi har haft denne drøm i årevis, men det er altså strandet på: hvad skal vi leve af i Italien ?

De fleste danskere jeg kender i Italien er enten gift med en italiener, arbejder som turistguider, eller har taget pensionen med ned syd for alperne. 
Jeg er ikke gift med en italiener, men på 25. år med skønne Inge - er en udpræget workaholic på 56 år, så pensionen ligger mindst 20 år ude i fremtiden. Så vores vej til et liv i Italien var ikke den slagne vej ….

Inge er støttelærer i folkeskolen og jeg er freelance IT konsulent, men giver den også som bryllups- og boligfotograf fra tid til anden. Jeg arbejder pt. på et stort projekt for et statslig virksomhed og ifm. corona har jeg arbejdet hjemmefra siden foråret 2020, hvilket jeg skal fortsætte med indtil min. 2024. Ikke pga. corona, men fordi mange virksomheder har set fordelen i fjernarbejde, som udspiller sig i større effektivitet og mindre omkostninger.
Denne situation fik os naturligvis til at tænke: hvorfor arbejde hjemmefra i grå Danmark, når man kunne sidde i skønne Toscana og arbejde, mens vi lever La Dolce Vita ?

Remote working

Hvordan er vores arbejdsliv så i dag ? Inge har fået job på Tirisondola, som Oldfrue / CleaningLady hvor hun sørger for rene ferielejlighederne for vores gæster og hjælper hvor hun kan, men jeg holder IT-systemerne i luften i Danmark via en fjernopkobling og videokonference. MS-Teams og Virtual Desktops er blevet de vigtigste værktøjer. Hver 8. uge har jeg IT-vagten i Danmark hvor jeg skal være on-site hos min kunde 24-7. Så der flyver jeg op til Danmark og bor i et sommerhus tæt ved den virksomhed jeg arbejder for. Mens dette skrives sidder jeg faktisk i Danmark og sørger for at alt IT spiller som det skal. Denne gang bor jeg på Asbølholm Slot hos min kammerat Tom – ret fantastiske omgivelser må man sige ….

Asbølholm Slot

At få et arbejde i Italien udenfor turistbranchen er meget svært med mindre man er 100% flydende i Italiensk og det lærer man ikke på sprogkurser i Danmark. På den anden side, hvorfor skulle italienere ansætte en dansker, som knapt kan sproget …
Min holdning har altid været, at skal man skabe sig et liv i sydeuropa, hvor man ikke taler engelsk – så er man nød til at skabe sit eget job eller tage det med fra Danmark. Ellers ender man bare nederst i fødekæden og hvis man er heldig, får et €1000 job.
Inge og jeg er mega privilegerede: vi stod i forvejen for al udlejning på Tirisondola, så Inge kunne ret nemt få et job på agriturismo’et og jeg har egen virksomhed, hvor jeg kunne tage opgaverne med til Italien uden at spørge nogen om lov. Det er ret fantastisk, men står man ikke i vores situation kan det være meget svært.

På mandag skal jeg køre ”hjem” til Italien igen. "Køre", fordi Inge savner hendes lille elskede CinqueCento. Den står knivskarpt med ny lakering og flotte hvide fælge – man skulle næsten ikke tro at den er 14 år gammel. Tænker Inge får ret meget street-credit i Chiusdino, når hun kører til byen i den lille røde ….

Cinquecento - FIAT 500

Share this story

KOMMENTARER Udvid -
TILFØJ EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *