To nordjyder i Toscana, som nyder livets anden ungdom

Hvem er vi og hvad pokker laver vi i Italien ?

Inge og Anders i Skagen

Den Italienske Drøm

Siden den sommerdag i Rimini i 2006 har vi besøgt Italien 2-3 gange årligt, men altid udenfor turistområderne i små hyggelige og ukendte middelalder-byer, hvor vi ofte var de eneste turister i byen.

De mange besøg i det "ægte" italien spirrede en drøm i os: om man mon kunne flytte til Italien permanent ?

De har vi tænkte på i mange år, men drømmen er altid strandet på: hvad skal vi dog leve af ? Italien bugner ikke ligefrem med jobs til udlændige med sprogvanskeligheder.

En af de ting, som Corona pandemien førte med sig var bl.a. at hjemmearbejde blev voldsomt udbredt og Anders har faktisk arbejdet fra hjemmekontoret siden marts 2020.

Pludselig blev det muligt at tage vores eksisterende freelance-kunder med og kan arbejde fra Italien. Sådan en chance tager vi imod med kyshånd og nu prøver vi drømmen af de næste par år.

Vores eventyr startede i en IPERCOOP lidt udenfor Rimini en sommerdag i 2006, hvor vi var på camping ferie. Vores ”flugt” fra turisthelvedet var dette supermarked, hvor vi gik og lyttede i smug til det smukke italienske sprog.

Efter hjemkomsten til lille DK gik vi straks i gang med aftenkurser i Italiensk på HF, italiensk kaffe på en lille mocca-kande, og sågar også eksperimenter med hjemmelavet pasta.

I 2008 blev viva-italia.dk født, som vores lille dagbog på nettet. I starten skrev vi hyppigt om vores oplevelser i køkkenet med italiensk mad, vores feier til støvlelandet og alverdens indtryk fra dette forførende land mod syd.

Senere blev skrivelysten mere sporadisk og i de senere år har viva-italia.dk mest tjent som vores opslagsværk / dagbog over vores oplevelser med ”Il Bel Paese” siden den italienske syge for alvor slog ned i os den sommer i Rimini 2006.

Hvem er girafferne så ?

Vi er begge livsnydere og fuldstændig forgabte i Italien

Inge og Anders i solen

Inge & Anders Tollestrup

Fuldtids livsnydere

Vi er såmænd blot to gæve jyder; Inge & Anders, som er fuldstændig forgabt i Italien. Vi er livsnydere og kunne ikke drømme om, at drikke andet end Vino d'Italia. Vores ferier kan kun gå til Italien og der var engang hvor vi kun kørte i Alfa Romeo. Det blev dog for dyrt i reparationer, så nu må vi nøjes med en Cinquecento og en BMW.

Vi laver overvejende italiensk mad, har allerede slidt den første pastamaskine op og er i gang med den næste. Vi er også dem, som kom til at købe en italiensk pålægsmaskine med hjem fra skiferien i Livigno ...

I perioder er det faktisk så slemt at alleweb-reklamerne bliver vist på italiensk. Måske fordi Anders primært hører Radio Italia, når han arbejder på hjemmekontoret.

Hver gang vi er i Italien knytter vi ofte nye vendskaber og for 5 år siden mødte vi Thomas - en 77 årig amerikaner bosiddende på en bakke sydvest for Siena. Det blev til et meget tæt vendskab, nærmest familiært. Vi snakker sammen på WhatsApp ugentligt og siden da er alle vores ferier gået til Chiusdino og hans lille perle: Tirisondola.

Hvis I gerne vil opleve stedet, så lejer vi det faktisk ud ...