MENU

Sophia Loren – den italienske Marylin Monroe, som nok er den mest kendte italienske skuespillerinde udenfor Italien og nr. 21 af de mest kendte kvindelige skuespillere i verden.

La Bella Signora er efterhånden gået hen og blevet 86 år, men det betyder naturligvis ikke, at man behøver at ligge på lade side. Den anden aften blev hendes nyeste film; La vita davanti a sé, releaset på Netflix og som den Italien hungrende person man er, skulle den naturligvis ses på selve udgivelsesdagen.

Nu skal jeg jo ikke sidde her og ”lege” filmanmelder, men La vita davanti a sé eller The Life Ahead, som den hedder på Netflix, er en fantastisk film om Madame Rosa og lille Momo, der langsomt og modvilligt knytter et venskab, som vil påvirke dem resten af livet.

Madame Rosa er en aldrende dame, som har overlevet rædslerne i Auschwitz og nu driver hendes lidt uofficielle dagpleje for gadebørn. En dag bliver hun præsenteret for Momo, en afrikansk bådflygtning, som lever på gaden og nogle dage forinden havde stjålet Madame Rosa’s taske på markedet. Hun vil egentlig ikke kendes ved ham og Momo skal heller ikke nyde noget, men hendes læge presser på. Modvilligt flytter Momo ind hos Madame Rosa og hendes børneflok, og stille og roligt begynder de at slibe kanterne på hinanden.

Nu skal jeg ikke afsløre hele handlingen, men kan blot nævne at filmen er super god og ganske rørende. Samtidig er filmen meget ægte og slet ikke den pyntede virkelighed, som vi normalt husker Sophia Loren’s film for. Filmen har fået en IMDB ratio på 7.0 og det lever den helt bestemt op til.

Som en lille krølle på historien, så har selveste Laura Pausini lavet sangen Io sì til filmen, som hun synger over rulleteksterne.

Helt klart en film man bare skal se, men det hjælper naturligvis hvis man er vild med Italien 🙂
Ligenu er den på den danske Netflix, men hvor længe ved jeg ikke. De plejer dog at være der mindst et halvt år …

Comments
Add Your Comment

CLOSE