Repost: Montalcinello

I slutningen af juli 2022 skulle vi finde en midlertidig bolig i en måneds tid, da vores lejlighed på agriturismo'et var booket af nogle feriegæster. Vi ville naturligvis finde et sted i lokalområdet og valget faldt på Montalcinello, hvor vi fandt en ferielejlighed på Airbnb.

Montalcinello ligger ca. 7 km fra Chiusdino og er en middelalderby med 148 indbyggere. Altså en lille bitte landsby, men alligevel har de en COOP butik - det var aldrig gået i Danmark, hvor butiksdøden allerede indtræffer i byer med 6-700 indbyggere ...

Montalcinello blev etableret omkring år 987 og gennem de næste 150 år var det lille slot et stridspunkt mellem greverne af Gherardesca di Frosini og biskoppen af ​​Volterra. Først i 1133 fik Montalcinello normale tilstande og hørte under biskoppen af ​​Volterra. Herefter voksede slottet og dets betydning, og blev til en rigtig landsby. Montalcinello forblev under Volterra's herredømme indtil midten af det 14. århundrede, hvorefter det hørte under Siena.

Montalcinello har ikke udviklet sig meget siden da og "vågnede" først op igen omkring midten af 18. hundredetallet, hvor byen voksede lidt igen. Det har betydet at byen er meget autentisk og er domineret af den historiske del af byen. En rigtig hyggelig lille by i den toscanske bjerge vest for Siena.

Vi har nydt vores måned i Montalcinello og en af de sidste dage gik jeg en lille tur rundt i byen med kameraet over skulderen. Det kom der lige et par gode billeder ud af - I kan se alle billederne ved at klikke på nedenstående knap.

Forrige
Forrige

Pesto Genovese

Næste
Næste

Report: Den nemme vej til Toscana