Repost: Limoncello

Gennem de sidste mange ture til Italien har vi "smuglet" 96% ren alkohol med hjem til Danmark til min gode ven Carlo, som har et par italienske restauranter i det nordjyske. Han bruger spritten til produktion af citron-likøren Limoncello, som er en skøn frisk drik man typisk får efter middagen i Italien for at fremme fordøjelsen. Limoncello er den anden meste udbredte likør i Italien efter Campari.

En flaske sprit tilbage

Vi skal jo flytte til Italien og gennem vores forberedelse faldt vi jo over en enkelt flaske 96% i sprit-skabet. Så vi sprang straks over til at lave en omgang Limoncello, nok også fordi Inge lige havde modtaget en kasse friske økologiske citroner fra Adelino.
Vi har ikke lavet Limoncello før men jeg er fan at den italienske opskriftsside Giallo Zafaranno og de har naturligvis en supernem opskrift på Limoncello.

Det skal du bruge

  • 500 ml ren alkohol (96%) - kan købes i Italien

  • 5-6 økologiske citroner

  • 600g sukker

  • 750ml vand

Sådan gør du

Start med at skylle citronerne og tør dem med et viskestykke. Herefter skrælles citronerne med en kartoffelskræller - undgå at få de hvide med i skrællerne. Citronskrællerne lægges i et patentglas og alkoholen hældes over. Glasset lukkes tæt og stilles i et mørkt skab de næste 30 dage.

Efter citronskrællerne har trukket i 30 dage tages de op af spritten og smides ud. Man kan evt. si spritten, hvis man skal have de sidste urenheder med.
Herefter laves en sukkersirup af 600g sukker og 750ml vand, som bringes i kog. Når det koger slukkes for varmen og afkøles fuldstændig. Når siruppen er kold tilsættes den spritten og blandes godt, evt ved at ryste glasset, når låget er lukket godt tæt. Blanding skal herefter stilles i et mørkt skab i 40 dage

Efter de sidste 40 dages venten er Limoncello'en klar. Der kan godt samles lidt urenheder på toppen, så vi valgte at si drikken gennem et viskestykke. Vi har puttet drikken på nogle gamle patent sodavandsflasker, sådan lidt Danmark møder Italien ...

Bør nydes koldt og kan med fordel bruges til en Limoncello Spritz.

Forrige
Forrige

Report: Den nemme vej til Toscana

Næste
Næste

Tortellini al forno